Ελλάδα|14.09.2024 12:06

Προαστιακός: Πώς απετράπη η σύγκρουση του τρένου με τα πεσμένα δέντρα και γιατί ξέσπασε φωτιά - Ερωτηματικά για την κατάσταση του σιδηρόδρομου

Κώστας Ασημακόπουλος

Σε μια απρόβλεπτη εξέλιξη, η αμαξοστοιχία 1531 του Προαστιακού, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, βρέθηκε απέναντι σε πεσμένα δέντρα, μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 7:45, αλλά χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των μηχανοδηγών, το τρένο κατάφερε να σταματήσει πριν συγκρουστεί με τα δέντρα.

Γιατί ξέσπασε φωτιά

Ωστόσο, η κατάσταση περιπλέχτηκε όταν προκλήθηκε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα το τρένο να πετά σπίθες και να ξεσπάσει πυρκαγιά. Οι μηχανοδηγοί προσπάθησαν να κατασβήσουν τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του τρένου, αλλά η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Οινοφύτων αποδείχθηκε καθοριστική για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική βρισκόταν ήδη σε αυξημένη επιφυλακή λόγω των μέτρων Σταδίου 4 που ισχύουν σήμερα για την Αττική.

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, με τις εργασίες κοπής των δέντρων να ξεκινούν άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή.

Οι 35 επιβάτες αποχώρησαν συντεταγμένα και μεταφέρθηκαν με την αμαξοστοιχία 1532 στον σταθμό των Αφιδνών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

φωτιάτρένοδέντραπροαστιακόςειδήσεις τώραHellenic Train