Ελλάδα|14.09.2024 14:51

Βίντεο - ντοκουμέντο από τον Έβρο: Δουλέμποροι μεταφέρουν μετανάστες στοιβαγμένους σε νταλίκες και περνούν τα σύνορα

Newsroom

Ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα σε νταλίκες μεταφέρουν οι διακινητές που εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία τους για ένα καλύτερο αύριο και μια θέση στην Ευρώπη τους περνούν υπό άθλιες συνθήκες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Διακινητές μεταναστών που πολλές φορές βρίσκονται μαζί τους τραβούν βίντεο. Δείχνουν με αυτόν τον τρόπο τη φάμπρικα χιλιάδων ευρώ που έχουν στήσει διακινδυνεύοντας καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

«Διαφήμιση» στα social media

Σε βίντεο που παρουσίασε το OPEN και έχει τραβηχτεί πρόσφατα σε τουρκικό έδαφος μόλις λίγα χιλιόμετρα από το τελωνείο των Κήπων, οι διακινητές προβάλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το έργο τους, καθώς φαίνονται άνθρωποι στην καρότσα ενός φορτηγού με κατεύθυνση την Ελλάδα.

Οι διακινητές δεν διστάζουν να μοιράζονται στα social media εικόνες που μαρτυρούν με πόση ευκολία μπορούν να περάσουν οι ίδιοι τα σύνορα. Διαφημίζουν έτσι την ικανότητά τους να περιδιαβαίνουν τις συνοριακές γραμμές με χαρακτηριστική άνεση.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από ένα καλοκαίρι με μειωμένες μεταναστευτικές ροές στα ελληνοτουρκικά σύνορα φαίνεται πως ένα πιο δύσκολο φθινόπωρο έρχεται με αυξημένες και πάλι αφίξεις μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν αυξηθεί τα μέτρα και οι περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με έμφαση στα σημεία που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί ο φράχτης του Έβρου.

μετανάστεςΈβροςσύνοραδιακινητέςειδήσεις τώρα