Ελλάδα|18.09.2024 10:00

Ηράκλειο: Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών μετά την έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο

Newsroom

Οι επιβάτες της πτήσης της EasyJet, που ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί από το Ηράκλειο με προορισμό το Λονδίνο το απόγευμα της Τρίτης, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν όταν ένα power bank και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγησαν μέσα στο αεροσκάφος. Το περιστατικό αυτό οδήγησε τελικά στην ακύρωση της πτήσης.

Τι δήλωσαν οι επιβάτες

Σύμφωνα με μαρτυρίες που δόθηκαν στη Daily Mail, «ακούσαμε ήχους εκρήξεων και είδαμε καπνό», ενώ άλλος επιβάτης περιέγραψε ότι «είδαμε ένα έντονο κόκκινο φως και φλόγα, μετά ακολούθησε αρκετός καπνός».

Ένας επιβάτης ανέφερε ότι άκουσε κάποιον να φωνάζει «τι είναι αυτό; τι είναι αυτό;» λίγα δευτερόλεπτα πριν από τις εκρήξεις.

«Ούρλιαζαν για βόμβα και έλεγαν να βγούμε έξω», πρόσθεσε ένας άλλος επιβάτης, περιγράφοντας τη σκηνή, ενώ σημείωσε πως «μια γυναίκα με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τσάντα της, άρχισε να την κουνά όταν άρχισε να βγαίνει καπνός».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι η γυναίκα, η οποία ήταν Βρετανή, προσπαθούσε να βγει από το αεροπλάνο, παρακαλώντας τους άλλους επιβάτες να της κάνουν χώρο. Όταν η τσάντα της πήρε φωτιά, την άφησε στον διάδρομο, με τους επιβάτες να προσπαθούν να παραμείνουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ένας ακόμη επιβάτης περιέγραψε τη στιγμή που «φωτιά και καπνός άρχισαν να βγαίνουν από την τσάντα, ακούστηκαν εκρήξεις και ο καπνός άρχισε να γεμίζει την καμπίνα».

Η αεροπορική εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε ότι «η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8216 από το Ηράκλειο στο Λονδίνο εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια της επιβίβασης λόγω φωτιάς σε τσάντα επιβάτη. Η πυροσβεστική έφτασε στο αεροσκάφος και το πλήρωμα ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκκένωση».

Ηράκλειο Κρήτηςέκρηξηαεροπλάνοειδήσεις τώρα