Ελλάδα|18.09.2024 12:37

Ελέγχονται 140 άτομα για απάτη-«μαμούθ» 150 εκατ. ευρώ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και παράγοντα του ποδοσφαίρου

Newsroom

Παράγοντας αθλητικής ομάδας ποδοσφαίρου (που δεν είναι στη SuperLeague) και άλλα 139 άτομα φέρεται πως ελέγχονται για απάτη - «μαμούθ», ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό την εποπτεία του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος αθλητικός παράγοντας και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φέρεται να προέβαιναν σε εικονικές συναλλαγές μέσω 120 εταιρειών που ασχολούνταν με διαφορετικά αντικείμενα, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί 140 προσώπων

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται οι ελεγχόμενοι να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν επιστροφές.

Η μη απόδοση ΦΠΑ φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού ενημέρωσε τις εισαγγελικές και τραπεζικές αρχές, δέσμευσε τους λογαριασμούς των 140 ελεγχόμενων προσώπων μέχρι του ποσού της προκληθείσας ζημίας που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή δύναται να προβαίνει σε δέσμευση λογαριασμών αν από τους ελέγχους της διαπιστώνεται ενδεχόμενη διάπραξη των αδικημάτων.

απάτηΦΠΑξέπλυμα μαύρου χρήματοςειδήσεις τώρα