Ελλάδα|23.09.2024 06:55

Ανοιχτή πληγή για την Αττική τα ρέματα: Η απίστευτη πατέντα κατοίκων πολυκατοικίας στη Ριζούπολη

Newsroom

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στην Αττική με τα μπαζωμένα ρέματα τα οποία όμως δεν έχουν καθαρισθεί τις τελευταίες δεκαετίες με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί τεράστιος όγκος φερτών υλικών. Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό αλλά και ότι σε πολλά ρέματα έχουν κτιστεί ολόκληρες περιοχές.

Αυτή την κατάσταση καλείται να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής που έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου καθαρισμού ρεμάτων στο Λεκανοπέδιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το προκαλούν κορμοί δέντρων, τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά. Σε αυτοψία του OPEN στο ρέμα της Εσχατιάς στο Καματερό φαίνεται ότι το ρέμα είναι ανοιχτό για μερικά μέτρα καθώς σε κάποια σημείο υπάρχουν σκουπίδια, ξύλα ακόμα και στρώματα. «Ήταν ανοιχτό, τώρα το κλείσανε, τουλάχιστον θέλει καθάρισμα» ανέφερε κάτοικος.

«Μέσα στον Κηφισό υπάρχουν δυο εργοστάσια και 50 σπίτια, ο Ιλισός είναι μπαζωμένος και έχουν χτιστεί σπίτια και δεν καταλήγει πουθενά. Δηλαδή οι χείμαρροι και τα ρέματα που κατέβαιναν πριν από 50 - 60 χρόνια είναι κατά κύριον λόγο μπαζωμένα και χτισμένα» ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στο OPEN.

Στη Ριζούπολη πάλι σε περιοχή όπου περνάει ρέμα...υπάρχει πολυκατοικία κτισμένη νόμιμα. Μάλιστα οι κάτοικοι έχουν φτιάξει ένα άνοιγμα από κάτω για να περνάει το νερό. «Πάντοτε κατέβαζε νερό, είχαν οικόπεδα και έχτισαν αλλά ανεβάσαν την πολυκατοικία για να περνάει το νερό από κάτω. Όταν βρέχει πολύ δεν περνάνε αμάξια εδώ». Οι κάτοικοι έριξαν τσιμέντο και έφτιαξαν φρεάτιο για να οδηγείται το νερό και να βρίσκει διέξοδο στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας.

Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό 18 ρεμάτων στους Δήμους Σαρωνικού και Αχαρνών οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές του προηγούμενου έτους, σε μία συνολική έκταση 9,7 χιλιομέτρων, καθώς και τον καθαρισμό και στα 800 μέτρα του κεντρικού ρέματος της Παλλήνης. 

ειδήσεις τώραπλημμύρεςρέματαΠεριφέρεια ΑττικήςΑττική