Ελλάδα|24.09.2024 07:37

Λευκάδα: Ιερέας έσερνε δύο σκύλους με το βαν του - Οι αδιανόητες δικαιολογίες

Newsroom

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, ιερέας «πιάστηκε» να σέρνει σκύλους με το αυτοκίνητό του, στη Λευκάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ζευγάρι που έκανε βόλτα με το αυτοκίνητο το απόγευμα της Κυριακής, ξαφνικά είδε στο αντίθετο ρεύμα ένα βαν να σέρνει δύο σκύλους δεμένους με αλυσίδες. Το ζευγάρι, έντρομο, σταμάτησε τον ιερέα, με τον οποίο ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, τα οποία ήταν τραυματισμένα.

Η τραγική κατάσταση των σκύλων φαίνεται και στο βίντεο - ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Star.

«Τα έδεσα απ’ έξω για να τα πάω σπίτι μου»

«H δικαιολογία του ήταν ότι “επειδή είχε κάτι κλαριά δε χωρούσαν τα σκυλιά και πού να τα κουβαλήσω. Τα έδεσα απ’ έξω για να τα πάω σπίτι μου”. Μας έλεγε ό,τι να 'ναι δικαιολογίες και ασυναρτησίες. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία εμείς επί τόπου. Δεν φορούσε ράσα εκείνη τη στιγμή. Με το που φτάσαμε στο τμήμα όμως, τσακ εμφανίστηκε με τα ράσα», δήλωσε η Χριστίνα στο Star.

Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Απολλώνιο εμφανίστηκε, όπως καταγγέλλει το ζευγάρι, ένας αντιδήμαρχος, συγγενής του πάτερ για να τον υποστηρίξει.

Η κακοποίηση ζώου είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τα δύο σκυλιά εξετάστηκαν από κτηνίατρο. Μέλημα του ζευγαριού και της πανελλήνιας ομοσπονδίας «Νέμεσις» είναι η προστασία των δύο σκυλιών, η μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον, αλλά και η παραδειγματική τιμωρία του πάτερ για την αμαρτία που διέπραξε.

Το βίντεο - ντοκουμέντο

κακοποίησηΛευκάδαιερέαςειδήσεις τώρακακοποίηση ζώων