Η ΑΚΤΩΡ πήρε τη Μαρίνα Αλίμου
NewsroomΗ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ανακηρύχτηκε σήμερα «Προτιμητέος Επενδυτής» στο διαγωνισμό για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών, που πραγματοποίησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, κατά τη σημερινή ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Αuction) που διοργανώθηκε για πρώτη φορά για έργο παραχώρησης, αναδείχθηκε ως βέλτιστη προσφορά αυτή της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ με τίμημα 57,5 εκατ. ευρώ, και ακολούθησε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού και σήμερα λειτουργεί ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής. Διαθέτει εξαιρετική στρατηγική θέση καθώς βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Αθήνας, 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών που περιλαμβάνει Τραμ, Λεωφορεία και Ταξί.
Η Παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου αποτελεί για την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση με ακτινοβολία και επιρροή σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, είναι μέρος της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», σημείο αναφοράς τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης αστικής περιοχής και επισκέπτες, όσο και για τους κατόχους ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών και αποτελεί έργο ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και κυρίως για τον Δήμο Αλίμου, με σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία αυτού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραχώρηση της Μαρίνας του Αλίμου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης από τον επενδυτή της χερσαίας ζώνης συνολικής επιφάνειας 210.000 τ.μ. για ευρείες χρήσης τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης τουριστικής επένδυσης στο ταχέως αναπτυσσόμενο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει στόχο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίδονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους ναυταθλητισμού και εστίασης, στις πέντε (5) ζώνες χρήσεων και λειτουργιών αυτής με τη μέγιστη επιτρεπόμενη εκμετάλλευση των 18.520 τ.μ., υλοποιώντας συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.
Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., όπως πάντα, θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με το Δήμο Αλίμου και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, ώστε η Μαρίνα Αλίμου να γίνει υπόδειγμα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο υψηλής ποιότητας, υπηρεσιών.
Σχολιάζοντας την εξασφάλιση του έργου παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης, δήλωσε:
«Ένα ακόμα εξαιρετικό έργο παραχώρησης προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της εταιρείας στον τομέα αυτό και την ικανότητά της να διαμορφώνει διεθνώς ανταγωνιστικές προτάσεις ανάδειξης και αξιοποίησης καίριων υποδομών της Ελλάδας. Το μοντέλο των έργων παραχώρησης αποδεικνύεται μία από τις βέλτιστες και πλέον αποδοτικές λύσεις για να υλοποιηθούν και στο νευραλγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία κλάδο του τουρισμού σημαντικά έργα και η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, διαθέτοντας την πιο πλούσια εμπειρία στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, εκμετάλλευση, συντήρηση και λειτουργία πολύ απαιτητικών έργων, είναι η πλέον κατάλληλη για να αναδείξει την πραγματική προστιθέμενη αξία της Μαρίνας Αλίμου».
- Μπλόκαραν πολλά νοσοκομεία της Αθήνας από τις νέες εφημερίες - Οι αλλαγές
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Αττική - Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες
- Τι βλέπουν στην κυβέρνηση μετά την εκλογή Τραμπ: Ποιες εξελίξεις αναμένονται στο Ουκρανικό αλλά και στη «γειτονιά»
- Μαθητές στην Ικαρία κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουν καθηγητές - Τι λένε οι εκπαιδευτικοί