Ελλάδα | 26.09.2024 14:15

Ερμιόνη: Ακόμη μια καταγγελία από 12χρονο για τους νταήδες 17χρονους με την φαλτσέτα

Newsroom

Ενώπιον του Ανακριτή, μαζί με τη μητέρα του βρέθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο 12χρονος που δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δύο 17χρονους μαθητές στο σχολείο του, ενώ υπάρχει και δεύτερη καταγγελία από ακόμη ένα 12χρονο παιδί που κατήγγειλε παρόμοια επίθεση από τους ίδιους δράστες.

Διαφήμιζαν την πράξη τους 

Και τα δύο περιστατικά έγιναν την ώρα του διαλείμματος, εντός του σχολικού χώρου του Γυμνασίου – Λυκείου Ερμιόνης. Σύμφωνα με συμμαθητές των θυμάτων, οι δύο 17χρονοι φέρονται να διαφήμιζαν την πράξη τους στο προαύλιο χώρο ως το λεγόμενο «ξύρισμα με φαλτσέτα».

Οι δύο 17χρονοι κατηγορούνται, ότι κατά την διάρκεια του διαλείμματος, σε προαύλιο χώρο, απείλησαν φραστικά και στη συνέχεια με αιχμηρό αντικείμενο τον 12χρονο, του ξύρισαν το μουστάκι, ενώ του άρπαξαν και 2 ευρώ που είχε πάνω του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους και σε βάρος τους σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στον Ανακριτή και συμμαθητές των 12χρονων 

Στο γραφείο του Ανακριτή βρίσκονται και 5 συμμαθητές των δύο 12χρονων παιδιών, προκειμένου να καταθέσουν και για τα δύο περιστατικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργόπουλος ανέφερε: «Έχουμε μια υπόθεση πολύ σοβαρή, με ένα ανήλικο παιδί -μαθητής πρώτης Γυμνασίου, που δυστυχώς έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας. Το παιδί απειλήθηκε με μία φαλτσέτα, τραυματίστηκε ελαφρά ευτυχώς στο πρόσωπό του και αφού του αφαιρέθηκαν και δύο ευρώ που είχε πάνω του, επέστρεψε στην τάξη του σοκαρισμένο, χωρίς να αναφέρει κάτι για την τρομακτική επίθεση που δέχτηκε, φοβούμενο νέα επίθεση από τους δύο 17χρονους μαθητές. Στην συνέχεια όταν γύρισε σπίτι του μίλησε για το περιστατικό στους γονείς του».

παιδιάκαταγγελίαΕρμιόνηανακρίτριασχολείο