Ελλάδα|28.09.2024 06:45

Η βία ανηλίκων γίνεται ανεξέλεγκτη: Βίντεο σοκ από το Λαύριο - Πολλά τα περιστατικά εκφοβισμού

Newsroom

Μαχαίρια βγήκαν το πρωί της Παρασκευής σε άγρια συμπλοκή μεταξύ νεαρών έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για κανονισμένο ραντεβού εκτός του σχολείου, στη συμπλοκή συμμετείχαν πάνω από 30 άτομα από τις περιοχές του Λαυρίου και της Κερατέας. Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας στο OPEN, «μαχαίρωσαν μικρά παιδιά, δηλαδή 15 χρονών κι οι άλλοι ήταν 19. Τα παιδιά είχαν προηγούμενα, είχαν ξανατσακωθεί πριν δυο μέρες πάλι εδώ έξω απ' το ΕΠΑΛ. Αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα, σίδερα, ξύλα, ό,τι βρίσκανε κάτω, απλά για να κάνουν ζημιά». Την ίδια στιγμή, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής δήλωσε στο κανάλι πως, «πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει και να μας προβληματίσει όλους, γιατί δε θέλουμε να προχωρήσουμε και να θρηνήσουμε θύματα». Την ίδια στιγμή, στο «φως» ήρθε βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της άγριας συμπλοκής.


Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο 16χρονοι ενώ συνελήφθησαν 13 μαθητές, μεταξύ των οποίων και ο 16χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τους συμμαθητές του. Όπως έγινε γνωστό αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν τον 16χρονο, καθώς και το μαχαίρι.

«Όμηρος» στις τουαλέτες ένας 14χρονος

Στη Θεσσαλονίκη, σοκαρισμένος ακόμη ο 14χρονος περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε, όταν συμμαθητές του τον έκλεισαν στην τουαλέτα, όπου τον βιντεοσκοπούσαν με κινητό και τον απειλούσαν, σε Γυμνάσιο της Τούμπας. Όπως είπε το ίδιο το παιδί, «τους έλεγα, “αφήστε με να βγω”, φώναζα καθηγήτριες, φώναζα βοήθεια, αυτό, εκείνοι γελούσαν, φυσικά τρομοκρατήθηκα. Θα βγούμε από την πόρτα του σχολείου και θα δεις τι έχει να γίνει, θα σε πάμε σε μια γωνιά και θα σε χτυπάμε, τέτοια πράγματα λέγανε».

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού, οι συγκεκριμένοι έχουν στο στόχαστρο τον 14χρονο για τρίτη χρονιά, ενώ όπως λένε, η διεύθυνση του σχολείου τους πρότειναν να αλλάξουν εκείνοι σχολείο. Η μητέρα του σημείωσε πως, «την πρώτη χρονιά μπούλινγκ το παιδί, τα ίδια τα παιδιά, δεύτερη φορά πάλι τα ίδια, πέρυσι τον πήρα μπουφάν τον φτύσανε το μπουφάν». Ο πατέρας του παιδιού πρόσθεσε ότι, ο γιος του, «δεν θέλει να φύγει γιατί έχει φίλους πολλούς, έχει πολλούς φίλους, φοβάται».

Οι τρεις 14χρονοι συνελήφθησαν, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, για να αφεθούν ελεύθεροι υπό την επιτήρηση επιμελητή ανηλίκων. Στην απολογία τους οι τρεις νεαροί θέλησαν να ζητήσουν συγγνώμη, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το περιστατικό.

Επιτέθηκε στον διευθυντή του σχολείου 15χρονος στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο Κρήτης μαθητής Γυμνασίου έστησε καρτέρι στον διευθυντή και του επιτέθηκε, επειδή εκείνος είχε ενημερώσει τους γονείς του ότι ο 15χρονος συμμετείχε σε κατάληψη. Όπως είπε ο διευθυντής, «μου είπε, γιατί ενημέρωσες τον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη; Και με χτύπησε, με έσπρωξε, με έριξε κάτω, μου δώσε μια γροθιά στο στόμα, στη μύτη».

Ο Χρυσοχοΐδης προτείνει αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς

Από πλευράς του, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Εγώ έχω εισηγηθεί να αυξηθούν οι ποινές για τους γονείς, οι οποίοι παραλείπουν και δεν έχουν την επιμέλεια σωστά των παιδιών τους. Διότι η ποινική διαχείριση ενός παιδιού είναι εξαιρετικά δύσκολη και ευαίσθητη υπόθεση».

Δύο περιστατικά στην Πάτρα

Δύο περιστατικά μεταξύ ανήλικων μαθητριών σημειώθηκαν στην Πάτρα, στην πρώτη περίπτωση μία 13χρονη και μία 15χρονη πιάστηκαν μαλλί με μαλλί, ενώ στη δεύτερη περίπτωση μία 17χρονη γρονθοκόπησε συνομήλική της στο μάγουλο και στο αυτί.

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων και στα Ιωάννινα

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο γυμνάσιο Ελεούσας Ιωαννίνων, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα και να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους τραυματίες δέχτηκε χτύπημα από σιδερόβεργα, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

εκφοβισμόςbullyingβίαξυλοδαρμόςμαχαίριειδήσεις τώραανήλικοιμαθητέςσχολεία