Ελλάδα|01.10.2024 07:35

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Newsroom

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερο βράδυ οι δυνάμεις πυροσβεστικής στη Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Η φωτιά,  κατέκαψε περίπου 42.190 στρέμματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέρασε από τον Πύργο στη Λυγιά, όπου η κατακαίει σε διάσπαρτες εστίες. Ταυτόχρονα έφτασε στα Τρίκαλα Κορινθίας και καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά. Υπάρχει ανησυχία για τις περιοχές Βρυσούλες, Αμφιθέα και Ρίζα  που βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή όπου κατακαίει.

Στις 7:20 το πρωί της Τρίτης εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στις περιοχές Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά και Ρέθι.

Χθες το πρωί εντοπίστηκαν απανθρακωμένες οι σοροί δύο ανδρών 35 και 40 ετών σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά.  Τα θύματα είχαν πάει σε γειτονικό χωριό για να βοηθήσουν κάποιο συγγενή ή φίλο.

Άνοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών

Πάντως, νωρίς το πρωί άνοιξε εκ νέου η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών που είχε κλείσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δύο πυροσβέστες τραυματίες 

Δύο πυροσβέστες, που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Αττικής. Ο ένας παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε στο μάτι. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο σημείο  επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας,  και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομία.

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 29/9επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και έλαβε μεγάλες διαστάσεις ενώ χθες κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις.

Διαδοχικά μηνύματα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν έλαβαν κάτοικοι των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου. 

ειδήσεις τώραεθνική οδόςφωτιά τώραφωτιάΞυλόκαστροΚορινθία