Ελλάδα|01.10.2024 17:34

Χαλκιδική: «Το παιδί φοβήθηκε να μιλήσει» - Τι λέει η μητέρα του 12χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από σχολείο

Newsroom

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, αυτή τη φορά στη Χαλκιδική, όπου ένας 12χρονος φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 13χρονο συμμαθητή του και ένα ακόμα άτομο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/9), έξω από σχολείο σε περιοχή του Δήμου Κασσάνδρας, με τον 12χρονο να απευθύνεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε Κέντρο Υγείας.

Δυο φορές ξυλοκοπήθηκε σε επτά ημέρες

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν το παιδί πήγε στο σχολείο. Το παιδί ήταν καινούριο και οι συμμαθητές του αποφάσισαν να το «καλωσορίσουν» με αυτόν τον τρόπο. Ο ανήλικος επέστρεψε σπίτι και αφού μίλησε στους γονείς του, εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου. Η κίνησή όμως αυτή δεν άρεσε στους ανήλικους και αποφάσισαν να στήσουν καρτέρι στο παιδί και να το ξαναχτυπήσουν.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε τη Δευτέρα έξω από το σχολείο σε περιοχή του δήμου Κασσάνδρας, με τον 12χρονο να απευθύνεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε Κέντρο Υγείας.

«Είναι πολύ φοβισμένος»

Σε βάρος του 13χρονου φερόμενου ως θύτη και των γονιών του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Η μητέρα του 12χρονου ανέφερε στο MEGA ότι το παιδί φοβήθηκε αρχικά να μιλήσει στο σπίτι για τη φρίκη που έζησε. «Πήγα στο σχολείο, μιλήσαμε στους καθηγητές και τα παιδιά ζήτησαν συγγνώμη αλλά το ξαναέκαναν», πρόσθεσε και τόνισε ότι ο γιος της «είναι πολύ φοβισμένος. Θα συνεχίσει όμως να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του».

Χαλκιδικήσχολείοβίαειδήσειςξυλοδαρμόςειδήσεις τώρα