Ελλάδα|02.10.2024 08:33

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μαίνεται για 4η ημέρα - Μάχη με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες

Newsroom

Για τέταρτη ημέρα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς και αναζωπυρώσεις, που κατακαίνε όμως σε δύσβατα σημεία.

Στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα. Η περιοχή έχει υποστεί τεράστια ζημιά, με περίπου 50.000 στρέμματα γης να έχουν γίνει στάχτη.  

Κλειστά τα σχολεία 

Τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. «Σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά και το ανάγλυφο της περιοχής μας δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες», υπογράμμισε χθες σε έκτακτη ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη χθες στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία. Ειδικότερα η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

ειδήσεις τώραφωτιά τώραφωτιάΚορινθία