Ελλάδα | 02.10.2024 18:55

Η λειψυδρία χτύπησε την Κόρινθο: Ακατάλληλο το νερό για πόση – Έκτακτη ανακοίνωση

Newsroom

Ακατάλληλο προς πόση κρίθηκε το νερό της Κορίνθου, ενώ με έκτακτη ανακοίνωση της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου, εφιστά την προσοχή των πολιτών αναφορικά με το πόσιμο νερό στην περιοχή.

Εξαιτίας της λειψυδρίας, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν η υδροδότηση να γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων.

Για αυτό το λόγο το νερό, στο εξής, θα είναι μη πόσιμο για τους καταναλωτές έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Η ανακοίνωση

«Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, της αυξημένης κατανάλωσης στην πόλη αλλά και της μείωσης της παροχής των πηγών της Στυμφαλίας, και για να μην γίνονται πολύωρες διακοπές υδροδότησης, από το απόγευμα της Τετάρτης 2-10-2024 η υδροδότηση της Κορίνθου θα γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων.Το νερό θεωρείται ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ για τους καταναλωτές έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές σε όλο τον Δήμο να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να περιορίσουν την σπατάλη, διότι ακόμα και οι γεωτρήσεις έχουν μειωμένη παροχή και είναι ορατός ο κίνδυνος της έλλειψης νερού. Μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων θα ενημερωθείτε εκ νέου για την ποιότητα του νερού. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε στην συνεργασία σας».

ειδήσειςειδήσεις τώρανερόλειψυδρίαΚόρινθος