Ελλάδα|04.10.2024 12:53

Παλαιστινιακή Παροικία: «Όποιος υπηρετεί στον ισραηλινό στρατό είναι συνένοχος» - Τι απαντά για τον Ιωνά και τις αντιδράσεις

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στο γεγονός ότι ο αδικοχαμένος από την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, Ιωνάς Καρούσης, υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό, αν και όπως λέει, είχε τη δυνατότητα να τύχει απαλλαγής από αυτόν αν είχε υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, στέκεται, μιλώντας στο ethnos.gr, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, Αχμέτ Χασάν, αναφερόμενος στην ανάρτηση της Παροικίας για τον Ιωνά, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία αλλά και οργισμένη ανάρτηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Χασάν σημειώνει ότι στην ανάρτησή της η Παλαιστινιακή Παροικία τόνιζε ότι λυπάται, για όποιον άνθρωπο χάνει τη ζωή του, ακόμα και αν έχει υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολεμική μηχανή» που προχωρεί σε «γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις».

«Ο Ιωνάς υπηρέτησε σε έναν στρατό που ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει - Όποιος υπηρετεί σε αυτόν είναι συνένοχος»

«Ο Ιωνάς υπηρέτησε σε έναν στρατό που ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και σήμερα. Γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις. Όποιος υπηρετεί σε αυτόν, είναι συνένοχος. Πολλοί Ισραηλινοί αρνούνται να υπηρετήσουν στον στρατό. Ο Ιωνάς επέλεξε να υπηρετήσει σε αυτήν την πολεμική μηχανή, αν και είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει, ιδίως από τη στιγμή που θα μπορούσε να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και να απαλλαχθεί από τη θητεία του στον ισραηλινό. Ακόμα και στο Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας να υπηρέτησε, έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, εφόσον έκανε τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό. Στο πλαίσιο αυτό η ανάρτησή μας αναδείκνυε κάποια πράγματα, ότι, δηλαδή, δεν ήταν όλοι αθώοι. Εξάλλου, στην ανάρτησή μας αναφέραμε ότι λυπόμαστε για οποιονδήποτε άνθρωπο χάνει τη ζωή του, ακόμα και αν έχει υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό», τόνισε ο κ. Χασάν.

Σε σημείωση του ethnos.gr ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ πυροβολούσαν αδιακρίτως πολίτες, οπότε δεν ήξεραν, αν τα θύματά τους ήταν, για παράδειγμα, τουρίστες ή ξένοι υπήκοοι που βρέθηκαν για κάποια δουλειά στο Ισραήλ και άρα δε θα είχαν υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, ο κ. Χασάν ανέφερε ότι «υπάρχουν περίπου 40.000 αθώα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά τα οποία βρίσκονταν στο σχολείο τους και σκοτώθηκαν από βόμβες του ισραηλινού στρατού».

«Ο Άδωνις διαμαρτυρόταν μαζί μας, όταν βρισκόταν στο ΛΑΟΣ»

Σε ό,τι αφορά την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στην ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος για τον Ιωνά, ο κ. Χασάν υπογράμμισε ότι η Παροικία δε θα ασχοληθεί μαζί του και δεν πρόκειται να του δώσει καμία απάντηση.

«Όταν βρισκόταν στο ΛΑΟΣ ο κ. Γεωργιάδης, ερχόταν με τους Παλαιστίνιους και διαμαρτυρόταν μαζί μας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Ο κ. Γεωργιάδης ας ασχοληθεί με το υπουργείο του, που τα έχει κάνει μπάχαλο, ας φροντίσει να βελτιώσει τα νοσοκομεία και ύστερα να υπερασπιστεί τα ισραηλινά συμφέροντα. Δε χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Δεν θα βγάλουμε κάποια ανακοίνωση σε βάρος του, διότι δεν χρειάζεται να δώσει κανένας περαιτέρω σημασία στον άνθρωπο αυτόν», σημείωσε ο κ. Χασάν.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΠαλαιστίνιοιΤελ ΑβίβΙωνάςδράστες