Ελλάδα|04.10.2024 18:47

Φωτιά τώρα στην Ηλεία: Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διενέργεια έρευνας, προκάλεσε το γεγονός ότι στην Ηλεία από το πρωί έως αργά το απόγευμα έχουν ξεσπάσει 9 φωτιές, κάποιες εξ’ αυτών απανωτά, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και εγείροντας πολλές υποψίες.

Σύμφωνα παράλληλα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ilialive.gr, ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά τη μάχη της κατάσβεσης ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι. Ο τραυματίας διακομίζεται με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η φωτιά στο Γεράκι ξέσπασε βορείως του οικισμού στο Γεράκι. Λόγω της εγγύτητας του πύρινου μετώπου με τα γύρω χωριά, εκδόθηκε προληπτικά «112» για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Αμαλιάδα, για τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα και ετοιμότητα για το Χάβαρι, ενώ έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως προσθέτει, «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ούτε στο Γεράκι, ούτε στο Χάβαρι, ούτε στα Τσαφλέικα, αλλά επιχειρούν ακόμα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία και σβήνουν μικρές εστίες».

Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι «οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν κηλιδώσεις της φωτιάς και διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, ώστε να μην υπάρξει και πάλι ενεργό μέτωπο».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια από την φωτιά, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη ενημέρωση».

Στη Μανωλάδα επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.


Συντονιστική σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Σημειώνεται ότι συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Γεράκι Ηλείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πανόπουλου Ηλείας.

φωτιά τώραειδήσεις τώραΗλείαφωτιά