Ελλάδα|08.10.2024 13:03

Θεσσαλονίκη: «Δονήθηκε όλο το κτίριο» - Τι περιγράφει φοιτήτρια για το ασανσέρ που έπεσε στις εστίες του ΑΠΘ

Newsroom

Για το σοβαρό περιστατικό με το ασανσέρ που έκανε «βουτιά» στις Γ’ φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, όπου διαμένουν 300 άτομα, μίλησε μια φοιτήτρια, καταγγέλλοντας πως παρά τις εκκλήσεις τους, δεν έχει επιδιορθωθεί ο ανελκυστήρας.  

«Είδαμε κομμάτια στο ισόγειο»

Η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ που διαμένει στις εστίες εδώ και 4 χρόνια αναφέρει χαρακτηριστικά στο thesstoday.gr: «Το ασανσέρ ξεκίνησε από πάνω, κάποιος το κάλεσε να κατέβει και σταμάτησε στον τρίτο με τέταρτο και το άλλο στον δεύτερο. Από αυτό που έπεσε, είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο η φοιτήτρια τόνισε πως «δονήθηκε όλο το κτίριο, είδαμε καπνούς». 

«Αν ήταν κάποιος μέσα θα γινόταν το χειρότερο»

Όπως τονίζει η νεαρή, από τύχη δεν βρισκόταν κάποιος στο ασανσέρ.

«Αν ήταν κάποιος μέσα θα είχε τραυματιστεί μπορεί να είχε γίνει και το χειρότερο. Δεν γίνεται να παίζουμε κορώνα γράμματα τη ζωή μας επειδή δε θέλουν να δώσουν χρήματα να φτιαχτούν τα ασανσέρ».

«Κάθε μήνα χαλάνε τα ασανσέρ»

Και συνεχίζει: «Αυτή η κατάσταση κρατάει παρά πολλά χρόνια, είμαι 4 χρόνια στις εστίες, και κάθε μήνα χαλάνε τα ασανσέρ. Τους κάνουν απλά συντήρηση. Έγινε και μια επισκευή αλλά δεν αρκεί».

Μετά το περιστατικό, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι φοιτητές προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 το βράδυ, όταν το ασανσέρ έπεσε κάνοντας έναν κρότο και βγάζοντας καπνούς. Στο κτίριο έσπευσε η Πυροσβεστική.

Θεσσαλονίκηασανσέρφοιτητικές εστίεςειδήσεις τώραΑΠΘ