Ελλάδα|09.10.2024 23:06

Για εξαπάτηση καταγγέλλεται γνωστή influencer: Δεκάδες καταγγελίες

Newsroom

Νομικά έχουν κινηθεί σε βάρος γνωστής Influencer πάνω από 30 άτομα καθώς, όπως καταγγέλλουν, έχουν πληρώσει για προϊόντα που η ίδια πουλάει διαδικτυακά, χωρίς να τα λάβουν ποτέ. Οι followers – πελάτες της influencer έχουν ζητήσει τα χρήματά τους πίσω, αλλά δε λαμβάνουν καμία απάντηση.

«Της είπα να μου επιστρέψει τα λεφτά και δε μου απάντησε ξανά»

Η ίδια η 36χρονη influencer, πάντως, εξακολουθεί να παραμένει ενεργή στα social media. Απλώς αγνοεί τα μηνήματα που της στέλνουν οι καταγγέλλοντες για τα λεφτά τους. Ένας εξ’ αυτών, και ο Δημήτρης Κουτσούκης, ο οποίος ανέφερε πως, «περιμέναμε πολύ καιρό. Στέλναμε μήνυμα για να πάρουμε τα 50 ευρώ. Από λάθος, λέει δεν έφυγε άμεσα. Της είπα αν δεν τα πάρω την Τρίτη να στείλει τα λεφτά. Δε μου απάντησε ξανά».

Την εμπειρία της μοιράστηκε με το Star και η Αλεξάνδρα Μπουτσικάλη. «Ήρθα σε επαφή με αυτήν από χορηγούμενη διαφήμιση που είχε κάνει για το site της. Ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα της είναι χειροποίητα, έχει πάει και σε εκπομπή που διαφήμιζε σφουγγαράκια, έχει μάσκες προσώπου. Εγώ πήρα σετ σατέν μαξιλαροθήκες σε προσφορά 32 ευρώ. Στις 10 Σεπτεμβρίου έκανα την παραγγελία. Πέρασε ένας μήνας, προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της και δε μου απαντά κάποιος», είπε.

Μετά το πλήθος καταγγελιών, η Influencer απολογήθηκε, μέσω ανάρτησής της, για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων. Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το τι πρόκειται να συμβεί με τα χρήματα των followers της. «Βασική μας προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας και η διαχείριση όλου του επιπλέον όγκου παραγγελιών που έχει προκύψει άθελα μας τις τελευταίες μέρες», έγραψε στην ανάρτηση.

Συνήγορος του Καταναλωτήεξαπάτησηinfluencerειδήσεις τώρακαταγγελίες