Ελλάδα|13.10.2024 10:10

Αθήνα: 12 φορές είχε συλληφθεί ο 39χρονος με τα εκρηκτικά στη Σωκράτους - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 12 φορές είχε συλληφθεί συνολικά ο 39χρονος που κυκλοφορούσε ελεύθερος στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο.

Αστυνομικοί ακινητοποιούν τον 39χρονο και τη σύντροφό του και τους πέρασαν χειροπέδες στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το Mega, ο 39χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών το 2008, αλλά αποφυλακίστηκε το 2015 από τον Κορυδαλλό. Στη συνέχεια, είχε απασχολήσει επανειλημμένως την αστυνομία για διάφορα αδικήματα.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πιθανότατα είναι μέλος ομάδας εκβιαστών και τα εκρηκτικά προορίζονταν για την κατασκευή βόμβας, η οποία θα τοποθετείτο σε κάποιο αυτοκίνητο ή κατάστημα.

Επίσης, ερευνάται το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να ήταν μεταφορείς όπλων και εκρηκτικών προς τους πελάτες τους.

Δεν απελάθηκε ποτέ 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο 39χρονος με τα αρχικά R.A από την Αλβανία για πρώτη φορά συνελήφθη κι απελάθηκε στις  04/11/2007.

Κατόπιν στις 10/11/2008, ένα χρόνο αργότερα δηλαδή καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ναρκωτικά.

Στις 31/07/2015 υπήρξε αποφυλάκιση από το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, και ήταν τότε που διατάχθηκε και η ισόβια απέλασή του από τη χώρα, η οποία δεν έγινε ποτέ. 

Κατόπιν συνελήφθη άλλες 8 φορές με ενδεικτικές συλλήψεις του να έχουν γίνει στις 06/03/2024 για ενδοοικογενειακή βία και στις 04/06/2024 για βιασμό ανήλικης.

Η στιγμή που αστυνομικοί περνούν χειροπέδες

Καρέ καρέ καταγράφεται στο βίντεο, που εξασφάλισε το ethnos.gr, η στιγμή που συλλαμβάνεται από αστυνομικούς.

Ο 39χρονος, που είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, δεν αντιστέκεται με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες. Δίπλα του στο πεζοδρόμιο κάθεται η συνοδηγός, η οποία επίσης, συνελήφθη.

Το χρονικό

Η σύλληψη του 39χρονου και της συνεπιβάτιδάς του έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από τυχαίο έλεγχο δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο στην οδό Σωκράτους 40. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρέθηκε ειδική κρύπτη με όπλο, εκρηκτικά και πυροκροτητές. 

σύλληψηόπλαειδήσεις τώραΕλληνική Αστυνομίαεκρηκτικά