Ελλάδα|17.10.2024 14:56

«Νιώθω ντροπή»: Ένοχος ο 28χρονος που μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο 28χρονος που έμπαινε στις αυλές σπιτιών των γειτόνων του και μύριζε… τα παπούτσια τους στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης ενός μήνα, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, υπό τον όρο της παρακολούθησης θεραπευτικού προγράμματος σε αρμόδια κοινωνική δομή, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σύμφωνα με το grtimes, o άντρας συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από μήνυση που κατέθεσε 40χρονος γείτονάς του, ο οποίος τον εντόπισε για πολλοστή φορά να εισέρχεται στην αυλή του, να περιεργάζεται και να μυρίζει τα παπούτσια της οικογένειάς του. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 28χρονος έμπαινε και σε άλλες αυλές και έκανε την ίδια πράξη.

Είπε ότι του ομόρφαινε τη ζωή

«Τις τελευταίες ημέρες εγώ και δύο γείτονες μου μείναμε σε ετοιμότητα, τις πρωινές ώρες. Είδα αυτό το άτομο να μπαίνει ξανά μέσα στην αυλή, να έρχεται έξω από το σπίτι μου, να παίρνει στα χέρια του ένα παπούτσι απο αυτά που αφήνουμε έξω από την πόρτα και να το μυρίζει. Τόσο σε μας όσο και μπροστά στην αστυνομία , ο άνθρωπος αυτός παραδέχτηκε ότι το κάνει πολύ καιρό γιατί του “ομορφαίνει” τη ζωή. Δεν παρουσίασε επιθετική συμπεριφορά. Θέλω να τον βοηθήσω αλλά να μην το ξανακάνε» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την πράξη του: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί το έκανα. Νιώθω μεγάλη ντροπή και απογοήτευση για τον εαυτό μου. Θα ζητήσω βοήθεια για να το ξεπεράσω.Δεν πρόκειται να το ξανακάνω και ζήτω ειλικρινά συγγνώμη από τους γείτονες μου για την αναστάτωση που τους προκάλεσα» ανέφερε ο 28χρονος.

Θεσσαλονίκηπαπούτσιατροχαίοειδήσεις τώρα