Ελλάδα|23.10.2024 17:59

Αμαλιάδα: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος για τα μωρά της 24χρονης - Καταγγελία την εμπλέκει στον θάνατο και 4ου μωρού

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία. Συνδετικός κρίκος και στους 3 θανάτους είναι η 24χρονη Ειρήνη από την Αμαλιάδα.

Τα αίτια θανάτου 

Οι θάνατοι ήταν διαδοχικοί. Τον Ιούνιο του 2022 πέθανε η 19 ημερών κόρη της 24χρονης. Τον Οκτώβρη του 2023 πέθανε και η δεύτερη κόρη της, που ήταν μόλις δύο μηνών. Τον Αύγουστο του 2024 πέθανε ο 15 μηνών γιος της καλύτερης φίλης της 24χρονης, με την οποία τότε συγκατοικούσαν.

Οι θάνατοι των μωρών της 24χρονης, συμφωνά με την ΕΡΤ, είχα αποδοθεί σε ενδιάμεση πνευμονίτιδα και καρδιακό επεισόδιο αντίστοιχα, ενώ δεν προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση εγκληματική ενέργεια.

O θάνατος του τρίτου μωρού, συμφωνά με το MEGA, οφείλεται σε ενδιάμεση πνευμονίτιδα, δηλαδή από την ίδια πάθηση από την οποία πέθανε και η 19 ημερών κόρη της ειρήνης. 

Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος 

Κατόπιν αιτήματος, που υπέβαλε η 24χρονη ολοκληρώθηκε ο γονιδιακός έλεγχος στα δύο μωρά της 24χρονης. Για το κοριτσάκι 19 ημερών, ήταν καθαρός, ενώ για το δεύτερο, 2 μηνών κορίτσι, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Γονιδιακός έλεγχος θα γίνει και στο τρίτο μωρό. Η 24χρονη και η μητέρα του υποστηρίζουν πως τα μετέφεραν ζωντανά στο Καραμανδάνειο, ωστόσο τα στελέχη του Νοσοκομείο τις διαψεύδουν.

Καταγγελία για 4ο μωρό που πέθανε στα χέρια της 

Την ίδια, ώρα καταγγελία που ήρθε στη δημοσιότητα εμπλέκει την 24χρονη στον θάνατο και 4ου μωρού. Σύμφωνα με τη μητέρα είχε αφήσει το 6 μηνών μωρό της με την 24χρονη για να βγει με τον σύντροφο της, όταν πέθανε μυστηριωδώς. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που άφηνε το παιδί της μαζί της. 

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1,  άφησε αιχμές σχετικά με τις τραγικές συμπτώσεις: «επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως την κατηγορώ ευθέως ότι αυτή σκότωσε το παιδί μου. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο (...) έχω όμως υποψίες και προσπαθώ να μάθω τα αίτια θανάτου του παιδιού μου». «Δεν είναι τυχαίο τέσσερα παιδάκια να φεύγουν στα χέρια της», είπε χαρακτηριστικά. 

Για την υπόθεση, το Χαμόγελο του Παιδιού χθες το βράδυ, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην 24χρονη μητέρα που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, σημειώνοντας πως είχε απασχολήσει τον οργανισμό ήδη από το 2017 «μετά από ανώνυμες καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς της, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ειδήσεις τώραΑμαλιάδαθάνατοςμωρά