Ελλάδα | 23.10.2024 20:09

Αριέλ Λεκαδίτης: Ανέβασε φωτογραφία της ισοπεδωμένης Γάζας με λεζάντα «οικόπεδο» - Οι εκδόσεις Αρμός διέκοψαν τη συνεργασία

Newsroom

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του συγγραφέα και ιστορικού Αριέλ Λεκαδίτη για τη Γάζα με τις εκδόσεις Αρμός να διακόπτουν την συνεργασία μαζί του.

«Σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες μας»

«Οι Εκδόσεις Αρμός ανακοινώνουν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον συγγραφέα Αριέλ Λεκαδίτη. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρόσφατες δημόσιες χυδαίες αναρτήσεις του συγγραφέα, το περιεχόμενο των οποίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των Εκδόσεων Αρμός.

Ο εκδοτικός μας οίκος, με μακρά παράδοση στον χώρο του ελληνικού βιβλίου, δεσμεύεται στην προώθηση του πολιτισμού και του εποικοδομητικού διαλόγου. Με σεβασμό στην πνευματική μας κληρονομιά και στο αναγνωστικό μας κοινό, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι ο Αριέλ Λεκαδίτης ανέβασε βίντεο που απεικόνιζε την ισοπεδωμένη Γάζα γράφοντας «Η Γάζα οικόπεδο. Χ***». Η ανάρτησή αυτή δεν ήταν η μόνη, καθώς είχε ανεβάσει και προηγούμενες φορές ανάλογα tweets.

TwitterΛωρίδα της Γάζαςεκδόσεις