Ελλάδα|26.10.2024 20:35

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Δύο μονοπρόσωπες εταιρίες στο στόχαστρο των Αρχών

Newsroom

Δύο υψηλόβαθμοι ιερείς της καθολικής εκκλησίας φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων. Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και 59χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί νυχτερινά κέντρα στην Πάτρα.

Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα, το 2023, είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξης από το Εφετείο Λαμίας, για την εκβίαση Μητροπολίτη στην περιοχή της Ευρυτανίας, αλλά και Μητροπολιτών στις Κυκλάδες. Ο 59χρονος, σύμφωνα με το Mega, μετά την αποφυλάκισή του, απέκτησε επαφές με την καθολική κοινότητας της Πάτρας και μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια, είχε εγκατασταθεί στην πόλη όπου και δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ανοίξει λογαριασμοί δύο μονοπρόσωπων εταιρειών, όπου εμπλέκονται διάφορα άτομα. Η μία εταιρεία άνοιξε το 2019 και έκλεισε το 2023. Η άλλη, άνοιξε πριν από μερικά χρόνια και, έως σήμερα, παραμένει ανενεργή. Τα ονόματα του 59χρονου επιχειρηματία, του 23χρονου γιου του, μίας 43χρονης γυναίκας που εργάζεται σε ένα από τα νυχτερινά κέντρα του 59χρονου, εντοπίζονται στους επίμαχους λογαριασμούς. Επιπλέον, εντοπίζονται ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ. Με τα συγκεκριμένα πρακτορεία, όπως όλα δείχνουν, υπήρχαν συναλλαγές της καθολικής εκκλησίας.


σκάνδαλουπεξαίρεση χρημάτωνξέπλυμα μαύρου χρήματοςειδήσεις τώρακαθολική εκκλησία