Ελλάδα|27.10.2024 20:50

Μαζική δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο της Φλώρινας: Ο ιδιοκτήτης έδιωξε με φωνές κλιμάκιο του υγειονομικού ελέγχου

Newsroom

Ένα ξεκούραστο βράδυ για 14 επισκέπτες του τριημέρου στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, έπειτα από βλάβη στην κεντρική θέρμανση.

«Είχαμε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός στην περιοχή μας, στον ξενώνα αυτόν. Δυστυχώς, από το σύστημα θέρμανσης έγινε εισροή μονοξειδίου του άνθρακα. Πιστεύω ότι είναι ένα ολέθριο λάθος του κατασκευαστή», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος Αμύνταιου Φλώρινας, Ιωάννης Λιάσης.

Ένας άνδρας ηλικίας 48 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βλάβη στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες. Την ώρα που ήταν στο μπάνιο ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Και η σύζυγός του πανικόβλητη, κάλεσε σε βοήθεια. Ο 48χρονος έμενε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπασαν την μπαλκονόπορτα και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

 Με προσωρινές άδειες λειτουργίας και χωρίς πυρασφάλεια 

Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως εξυπηρετούσε πελάτες με προσωρινές άδειες λειτουργίας και χωρίς πυρασφάλεια. Όπως αποκαλύπτει το OPEN, ο ιδιοκτήτης σε έλεγχο της προηγούμενης Τετάρτης είπε μέσω του θυροτηλεφώνου σε κλιμάκιο του υγειονομικού ελέγχου ότι η επιχείρηση ήταν κλειστή. Και μάλιστα έδιωξε με φωνές τους εργαζόμενους. Σήμερα ο χώρος έχει σφραγιστεί, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη, ενώ 11 άτομα έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

ξενοδοχείονοσοκομείοειδήσεις τώραειδήσειςΦλώρινα