Ελλάδα|28.10.2024 08:37

Φλώρινα - Δήμαρχος Αμυνταίου για τη μαζική δηλητηρίαση: «Ο φάκελος αδειοδότησης είχε λήξει» - Στη ΜΕΘ ένας επισκέπτης

Newsroom

Μαζική δηλητηρίαση υπέστησαν 14 ένοικοι ξενοδοχείου στο Αμύνταιο Φλώρινας, καθώς σημειώθηκε εισρόφηση μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια, με τον δήμαρχο Γιάννη Λιάση να μιλά για το περιστατικό στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται ένας ένοικος του ξενοδοχείου

Ο δήμαρχος Αμυνταίου τόνισε ότι πιθανότατα υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα που πρόσφατα ανακαινίστηκε.

«Στην περιοχή οι επαγγελματίες είναι πολύ προσεκτικοί με τα συστήματα θέρμανσης, γιατί εδώ ο χειμώνας είναι οκτώ μήνες. Το ξενοδοχείο έκανε εγκαίνια αρχές του Σεπτέμβρη και ήμασταν εκεί. Πιστεύαμε ότι είχε όλες τις αδειοδοτήσεις. Υπέβαλε τον φάκελο στην περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού και ενημερώθηκα ότι είχε λήξει ο φάκελος, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο πάνω από 10.000 ευρώ. Παράλληλα, η υγειονομική υπηρεσία πήγε να ελέγξει το εστιατόριο, αλλά το βρήκε κλειστό, λόγω του προστίμου. Παρόλα αυτά λειτούργησε το ξενοδοχείο και το σύστημα θέρμανσης πρέπει να είχε σοβαρότατο πρόβλημα γιατί είναι μια νέα μονάδα, πλήρως ανακαινισμένη. Φαίνεται ότι η κατασκευή είχε τεράστιο πρόβλημα γιατί έγινε εισρόφηση μονοξειδίου του άνθρακα, που είναι ένα αέριο άοσμο και άγευστο», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Αμύνταιου.

«Δεν γνωρίζουμε αν οι ελλείψεις που υπήρχαν είχαν κάποια σχέση με την αδειοδότηση, γιατί εμείς σαν δήμος παρέχουμε μόνο ύδρευση και αποχέτευση. Η περιοχή έχει 100% πληρότητα για το τριήμερο, καθώς είμαστε ένας ελκυστικός τόπος. Συνεπώς, είχε πληρότητα και το ξενοδοχείο. Μάλλον θα έγινε κάποιο σοβαρό κατασκευαστικό λάθος για να γίνει εισρόφηση μονοξειδίου στα δωμάτια», πρόσθεσε ακολούθως.

«Δεν είχα επαφή με τον ξενοδόχο, διότι έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αμύνταιου. Βέβαια, μένει να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί τι συνέβη. Είναι επαγγελματική υποχρέωση να πληρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας. Αυτό που συνέβη μας σόκαρε όλους και ελπίζουμε να εξελιχθεί καλά η υγεία του ανθρώπου που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στην Κοζάνη. Με πρωτοβουλία της διευθύντριας τουρισμού, οι υπόλοιποι ένοικοι φιλοξενούνται σε άλλα καταλύματα, ενώ μόνο δύο νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο για προληπτικούς λόγους», κατέληξε ο Γιάννης Λιάσης.

δηλητηρίασηΑμύνταιοειδήσεις τώραΦλώριναξενοδοχείο