Ελλάδα|28.10.2024 10:37

Γαύδος: Γιατρός λέει πως μίλησε για μόλυνση στο πόσιμο νερό και η δήμαρχος τον έδιωξε

Newsroom

Μια απίστευτη καταγγελία έρχεται από έναν γιατρό που βρισκόταν στη Γαύδο, ο οποίος μίλησε για μόλυνση στο πόσιμοι νερό του νησιού και η δήμαρχος τον έδιωξε.

Η μόλυνση του πόσιμο νερού και η κόντρα της δημάρχου με τον γιατρό

Σημειώνεται ότι στα τέλη Αυγούστου εμφανίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Γαύδο, με τον Βασίλη Αμβροσιάδη να αναλαμβάνει την περίθαλψη των ασθενών. Ο ίδιος μίλησε δημόσια για το θέμα και έκανε λόγο για μόλυνση του νερού, προκαλώντας την αντίδραση της δημάρχου, Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία με επιστολή της στο Υπουργείο Υγείας ζήτησε την απομάκρυνσή του.

Ο γιατρός μίλησε στο Mega και κατήγγειλε το γεγονός. «Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και δημόσια ασφάλεια. Το πόρισμα μιλά για τη γεώτρηση που από εκεί παίρνουν νερό το Σαρακήνικο, ο Άγιος Ιωάννης και το λιμάνι, ενώ η δήμαρχος ισχυρίζεται ότι αυτό το νερό δεν είναι πόσιμο. Όμως, δεν ξέρουμε εάν με αυτό το νερό μαγειρεύουν, πλένουν πιάτα, ποτήρια, φρούτα και λαχανικά, αν κάνουν και ντους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι παράγοντες από τη Περιφέρεια που με κάλεσαν μου είπαν ότι υπάρχει όχληση σε επίπεδο υπουργείου», συμπλήρωσε ο γιατρός σχετικά με τη μετακίνησή του.

Όπως υποστήριξε ο γιατρός, οι σχέσεις του με τη δήμαρχο του νησιού ήταν κακές ήδη από την αρχή. «Εάν δεν της άρεσε κάποιος, μπορεί να του κόψει το ρεύμα ή το νερό», είπε.

Τι λέει η δήμαρχος

Από την πλευρά της η δήμαρχος Γαύδου ανέφερε πως «οι αναλύσεις που όλοι επικαλούνται έχουν να κάνουν με δείγματα από σημεία που δεν χρησιμοποιούνται για πόσιμο νερό».

«Τον Αύγουστο, όταν και ήταν σε έξαρση τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί μας, στάλθηκαν δείγματα στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Χανίων και του ΕΟΔΥ. Κοινό αποτέλεσμα… νοροϊός ήτοι ιογενής γαστρεντερίτιδα! Συνθήκες υγιεινής δηλαδή που διαμορφώθηκαν σε κάποια σημεία της Γαύδου, οδήγησαν σε εξάπλωση και… ο νοών νοείτω».

Μεταξύ άλλων η δήμαρχος τονίζει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Γαύδου πίνει εμφιαλωμένο νερό, καθώς το νερό του νησιού έχει υψηλή αγωγιμότητα.

«Όσο για το θέμα του γιατρού ποιος λογικός άνθρωπος θα επιζητούσε να φύγει από ένα απομονωμένο νησί όπως η Γαύδος ένας γιατρός, όταν η μεγαλύτερη ανασφάλεια που βιώνουν οι ακρίτες έχει να κάνει με την υγεία τους;», σημείωσε η κα Στεφανάκη.

Γαύδοςδήμαρχοςγιατρόςμόλυνσηνερό