Ελλάδα|28.10.2024 12:46

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με πλήθος κόσμου να αποθεώνει με χειροκροτήματα τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα που παρελαύνουν.

Πιλότος θα είναι φέτος ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου

Στη στρατιωτική παρέλαση παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης και τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον και αγωνία οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο αναμένουν την επίδειξη του πιλότου της Ομάδας Επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας. Πιλότος θα είναι φέτος ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, ο οποίος θα εκτελέσει ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.

LIVE η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ποιος είναι ο πιλότος που θα κάνει ελιγμούς με F-16

Ο πιλότος που θα «σκίσει» τους αιθέρες και θα κάνει εντυπωσιακούς ελιγμούς με ένα F-16C Block 52+ είναι ο σμηναγός, Γεώργιος Σωτηρίου.

Ο πιλότος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1.800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.

Οι πιο συγκινητικές εικόνες - Δάκρυσε Εύζωνας στην στρατιωτική παρέλαση

Το «παρών» δίνουν και στρατιωτικές, μουσικές και εκπαιδευτικές οργανώσεις. Ωστόσο, τα βλέμματα έκλεψε κάποια στιγμή ένας Εύζωνας της προεδρικής φρουράς που δάκρυσε. 

ειδήσεις τώραστρατιωτική παρέλασηΘεσσαλονίκηΚατερίνα Σακελλαροπούλου28η Οκτωβρίου