Ελλάδα | 13.11.2018 08:28

Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε σπίτι αντιεισαγγελέα

Newsroom

Στο τηλεφώνημα σημειώθηκε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σπίτι του αντιεισαγγελέα. Ο άγνωστος, είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε κατσαρόλα, που ήταν τοποθετημένος στην μπαγκαζιέρα ενός δίκυκλου. Το δίκυκλο, ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου, σύμφωνα την αστυνομία, διαμένει ο δικαστικός.

Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετά από έρευνες εντόπισαν τον μηχανισμό, τόνιζαν ότι η βόμβα δεν εξερράγη, λόγω λανθασμένης συνδεσμολογίας. Ωστόσο, από αστυνομικές πηγές εικάζεται ότι αυτό το «λάθος» έγινε εσκεμμένα.

Οι Αρχές, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, στρέφουν τις υποψίες τους στους «Πυρήνες της Φωτιάς» καθώς η συνδεσμολογία του μηχανισμού παραπέμπει σε παρόμοιους για τους οποίους η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη. 

Η περιοχή είχε αποκλειστεί και μέλη της Ομάδας Εξουδετέρωσης Μηχανισμών ήλεγξαν το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εντόπισε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Εν συνεχεία, οι άνδρες της ΤΕΕΜ χρησιμοποίησαν το ρομπότ εξουδετέρωσης μηχανισμών, ωστόσο, δεν έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, απλά αφαιρέθηκε ο πυροκροτητής. Συνηθίζεται, όταν δεν εκρήγνυται ο μηχανισμός, οι Αρχές να παίρνουν όλο το «πακέτο» για να το ελέγξουν για τυχόν ίχνη των δραστών.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση και μεταξύ όλων όσα ερευνών είναι και ο λόγος που δεν ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός.

βόμβααντιτρομοκρατική