Ελλάδα | 13.11.2018 08:16

Δριμύ «κατηγορώ» αστυνομικών: «Κώλωσαν να δώσουν εντολή-Πείτε τι αστυνομία θέλετε»

Newsroom

Αμφότεροι, επέρριψαν ευθύνες στους ανώτερους για το ότι δεν δόθηκε εντολή να γίνουν συλλήψεις στο χθεσινό συμβάν, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχει βούληση να μπει ένα τέρμα σε όλα αυτά. Παράλληλα, εξέφρασαν τον φόβο ότι με τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, θα καμφθεί το ηθικό των ένστολων κι αν γίνει αυτό, θα έχει αντίκτυπο και στην κοινωνία.

Ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ενωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών είπε: «Δεν θέλω να μπω στην ουσία του τι έγινε εδώ (σ.σ.: στο Εφετείο). Το τι έγινε θα το δέιξει η ΕΔΕ. Το θέμα είναι η νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί. Να κάνουν κάποιοι ό,τι θέλουν, να μην ελέγχονται και να μην συλλαμβάνονται. Αν δεν μπορούμε να προστατευτούμε εμείς, πώς θα προστατέψουμε τον πολίτη; Θα πρέπει να να ανησυχεί ο Ελληνας πολίτης πρώτα για όλα αυτά που γίνονται και μετά ο αστυνομικός».

Για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία σύλληψη επεσήμανε: «Το δικαστήριο είναι ναός της Δημοκρατίας. Εχουν ξανασυμβεί επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, απλά χθες, δημοσιοποιήθηκε το συμβάν. Δεν μπορεί 30-40 άτομα να δρουν μέσα σε ελεγχόμενη αίθουσα και να χτυπούν μάρτυρες. Να γίνει και μια ΕΔΕ όταν δεν κάνουμε κάτι επιτέλους

Πώς μπαίνουν αυτοί οι τύποι με τα κράνη και δρουν ανεξέλεγκτα; Πού δεν φεύγουν σαν κύριοι; Στο Πολυτεχνείο; Όταν επιτίθενται στους αστυνομικούς; Να μας πει η Πολιτεία η οργανωμένη τί αστυνομία θέλουν. Πώς πρέπει να ενεργείς. Ενεργείς είσαι κατηγορούμενος, δεν ενεργείς είσαι πάλι κατηγορούμενος...»

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Μπαλάσκας (σ.σ.: αντιπρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων) εξερράγη λέγοντας: «Δεν εδόθη εντολή να συλληφθούν. Γιατί κώλωσε ο επικεφαλής και δεν έδωσε την εντολή; Αν του είπαν κάποιοι να μην τη δώσει (σ.σ.: την εντολή), τότε είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα...

Είμαι στο σώμα 28 χρόνια και κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Οταν έχεις απογοητευμένους και φοβισμένους αστυνομικούς, που λένε "σιγά μην πάω να τον πιάσω, σιγά μην το ένα μην το άλλο", πού πάει αυτή η κατάσταση; Είναι ένα σπυράκι, που ετοιμάζεται να σπάσει κι όταν γίνει αυτό θα έχει άσχημες συνέπειες».

Η Κατερίνα Παπακώστα πάντως, μιλώντας στο Open TV, πως «δεν εδόθη εντολή για να μην συλληφθούν»

αστυνομίααντιεξουσιαστές