Ελλάδα | 08.06.2019 12:10

Υποψήφιος διδάκτωρ στο ethnos.gr: Προμελέτη στη δολοφονία του Γραικού

Newsroom

Τη θεωρία ότι η δολοφονία του επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού, από τον 46χρονο έμπορο κρεάτων πριν από περίπου δυόμιση χρόνια στο χωριό Ανατολικό Θεσσαλονίκης ήταν προμελετημένη, ενισχύουν τα στοιχεία που εντόπισε μέσω Google Earth ο υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τοκμακίδης.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr, αρχικά επιχείρησε να βρει ιστοσελίδες, οι οποίες να έχουν δορυφορικές εικόνες του σημείου την εποχή που έγινε το έγκλημα. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, ωστόσο, διαπίστωσε ότι στο ίδιο το Google Earth υπάρχουν δύο δορυφορικές λήψεις, η πρώτη στις 2 Νοεμβρίου 2016, μία μέρα πριν από την εξαφάνιση του Γραικού και η δεύτερη στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

«Και στις δύο λήψεις φαινόταν καθαρά η μάντρα στο βόρειο άκρο του χωριού Ανατολικό με τη λαμαρινοσκεπή της κι ένα κομμάτι της με κεραμοσκεπή. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρχουν δύο δορυφορικές λήψεις από το ίδιο σημείο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», σημείωσε ο υποψήφιος διδάκτορας.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται έξω από την κτηνοτροφική μονάδα ένας σκαμμένος λάκκος και μια επίπεδη επιφάνεια, ενώ στη δεύτερη λήψη ο λάκκος είχε σκεπαστεί με μεγάλους όγκους χώματος. Στο λάκκο αυτό βρέθηκε θαμμένο το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού. Τριάντα μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο στη δεύτερη δορυφορική λήψη υπάρχει μία μεγάλη ποσότητα με κοπριά, η οποία δεν εντοπίζεται στην πρώτη φωτογραφία. Στο σημείο αυτό ακριβώς βρέθηκε η θαμμένη σορός του Γραικού. 

«Από τις δύο λήψεις καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του Γραικού ήταν προμελετημένη. Ο δράστης έχει σκάψει το λάκκο, θάβει το αυτοκίνητο του Γραικού και στη συνέχεια τον καλύπτει», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Τοκμακίδης.

ΑΠΘΔημήτρης Γραικός