Ελλάδα|14.07.2019 20:14

Καιρός - Αντίνοος: Βαρομετρικό χαμηλό σαρώνει τη χώρα - Πότε χρειάζεται προσοχή (vid)

Newsroom

Καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι είναι τα βασικά της νέας κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μανουσάκη η κακοκαιρία που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας έχει εκλείψει. Όμως για άλλη μία φορά το φετινό καλοκαίρι θα θυμίζει φθινόπωρο καθώς το βράδυ της Δευτέρας ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας θα είναι πολλές βροχές, χαλάζι και κεραυνοί.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Από το βράδυ της Δευτέρας πρώτα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου και το μεσημέρι της Τρίτης τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Δευτέρας προς Τρίτη θα χρειαστεί αρκετή προσοχή επειδή τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παράλληλα μέσα στο μεσημέρι της Τρίτης προς απόγευμα θα επηρεαστούν έντονα η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Εύβοια. Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί και η περιοχή της Αττικής.

Αντίνοοςκαιρόςβροχέςκακοκαιρία