Ελλάδα | 02.08.2019 16:25

Βόλος: «Αγόρασαν» 2,5 τόνους φέτα με πλαστά αποδεικτικά

Newsroom

Πάνω από 2,5 τόνους τυρί φέτα, συνολικής αξίας 17.000 ευρώ, επιχείρησε να «αγοράσει» με πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης μια σπείρα απατεώνων από την συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ στο Βόλο. Παρέλαβε τη μισή ποσότητα, αλλά την δεύτερη φορά είχε γίνει αντιληπτή η απάτη και είχαν στήσει καρτέρι οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν έναν από τους δράστες.

Η προσπάθεια εξαπάτησης ξεκίνησε όταν εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας, ως εκπρόσωπος εμπορικής εταιρίας με έδρα την Αθήνα. Παρήγγειλε σε πρώτη φάση, στις 25 Ιουλίου, ποσότητα 1.300 κιλών φέτας και απέστειλε με e-mail πλαστά αποδεικτικά για δήθεν κατάθεση 8.500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΒΟΛ.

Ένας 57χρονος παρέλαβε με φορτηγό την ποσότητα. Έξι μέρες μετά, ο πρώτος δράστης έκανε νέα ισόποση παραγγελία, και έστειλε πάλι πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης άλλων 8.500 ευρώ. Οι υπεύθυνοι της συνεταιριστικής βιομηχανίας αντιλήφθηκαν την απάτη όταν είδαν πως δεν είχαν πιστωθεί τα ποσά στον λογαριασμό, και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν εμφανίστηκε ξανά ο 57χρονος με το φορτηγό για την παραλαβή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου του πέρασαν χειροπέδες. Η Ασφάλεια διεξάγει έρευνα για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του άγνωστου άνδρα που έκανε τις παραγγελίες.

φέταΒόλοςαπάτη