Ελλάδα|05.08.2019 20:14

Εκτορας Μποτρίνι στο OPEN για 19χρονο στην Κέρκυρα: Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες

Newsroom

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τα εγκαύματα στα χέρια 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα. Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, υπέστη τα πάνδεινα από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο ανήκει στο γνωστό σεφ, Εκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας, από τον Μάιο που έπιασε δουλειά στο συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκε να φύγει, συστηματικά ζούσε τον δικό του εφιάλτη στην κουζίνα από τον υπεύθυνο. 

«Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα. Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού», καταγγέλλει ο 19χρονος. 

Μποτρίνι: «Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες»

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Έκτορας Μποτρίνι, μιλώντας στο OPEN TV, υποστήριξε πως στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες». 

Ο νεαρός μην αντέχοντας άλλο, όπως καταγγέλλει, τα βασανιστήρια, τις προσβολές και τις απειλές παραιτήθηκε από το εστιατόριο και κατήγγειλε τον υπεύθυνο κουζίνα για όσα υπέστη.  

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος , όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Γι' αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημειώνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».  

μαγειρικήΈκτορας ΜποτρίνιταβέρναΚέρκυρα