Ελλάδα | 21.11.2018 15:13

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Άρχισε η ακροαματική διαδικασία

Σοφία Σπίγγου

Την προσαγωγή του μάρτυρα είχε διατάξει σε προηγούμενη συνεδρίασή του το δικαστήριο, θεωρώντας ότι η κατάθεσή του θα συνεισφέρει στην υπόθεση. Μάλιστα, σε ερώτηση του εφέτη δικαστή γιατί δεν παρουσιάστηκε στην προηγούμενη διαδικασία, ο μάρτυρας είπε ότι είχε δεχθεί προπηλακισμούς και απειλές και φοβόταν να εμφανιστεί.

Ο μάρτυρας ο οποίος είναι αστυνομικός κι έκανε παρέα με τον Μάριο, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έμαθε για την εξαφάνισή του τηλεφωνικώς από τη μητέρα του. 

Δικαστής: Τον όρκο της αστυνομίας τον θυμάστε; Οι κανόνες λένε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να ενεργούν με αμεροληψία και να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των πολιτών. Τι κάνατε για τον πολίτη Μάριο?

Μάρτυρας: Προέτρεπα την μητέρα του να πάει στην αστυνομία.

Δικαστής: Οι αστυνομικοί πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες για την πρόληψη αδικημάτων... Ακούσατε ότι ο Μάριος εθεάθη με κάποιους, δεν τον ψαξατε;

Μάρτυρας: Συζητήθηκε αυτό, αλλά οι πληροφορίες μπορεί να μην ίσχυαν.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το σενάριο της σκηνοθετημένης απαγωγής απο τον Μάριο, του το είπε ο πατέρας  του, μια μέρα  μετά τη σύλληψή του.

Λίγο νωρίτερα, η  έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας διέταξε την προσαγωγή με απλή συνοδεία αστυνομικών οργάνων του δεύτερου γιου του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του πατέρα του, ο μάρτυρας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει τη μετάβασή του στο δικαστήριο. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου,  προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που του απεστάλη μέσω viber, σύμφωνα με το οποίο ο μάρτυρας, ο οποίος είναι αστυνομικός, από τον Αύγουστο του 2018 είχε προαχθεί στο βαθμό του υπαστυνόμου Β´ και παράλληλα είχε κριθεί αποστρατευτέος από την υπηρεσία του, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο μάρτυρας δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο να διατάξει εκ νέου τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα με απλή συνοδεία.

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη.

δίκηδολοφονίαΜάριος Παπαγεωργίου