Ελλάδα | 16.10.2019 19:42

Εξάρχεια: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων (vid+pics)

Newsroom

Ολοκληρώθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα (16/10) το πρωί για την εκκένωση δύο κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη από το έτος 2016, στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

Στο πρώτο κτίριο βρέθηκαν 33 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 16 άνδρες, 9 γυναίκες και 8 ανήλικοι, ενώ στο δεύτερο 1 αλλοδαπός. Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Το κτίριο στη Θεμιστοκλέους είναι αυτό που έκαναν «ντου» οι λιμενικοί, όμως εξελίχθηκε σε φιάσκο, καθώς, ύστερα από συμπλοκές με αντιεξουσιαστές, τράπηκαν σε φυγή, τους τραυμάτισαν, απελευθέρωσαν συλληφθέντες, ενώ τους πήραν μεταξύ άλλων και ένα υπηρεσιακό όπλο.

Οι πρωτοφανείς εικόνες ακόμη και για το «άβατο» των Εξαρχείων είχαν καταγραφεί ένα βράδυ του περασμένου Απριλίου, με ομάδα λιμενικών και ενός εισαγγελικού λειτουργού να έρχονται αντιμέτωποι με 50 κουκουλοφόρους, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ένοπλοι. Μάλιστα, οι άγνωστοι δράστες είχαν μαχαιρώσει έναν λιμενικό τρεις φορές στο μηρό, ενώ τραυμάτισαν ακόμα έναν με γροθιές.

μετανάστεςαστυνομίαΕξάρχειακατάληψη