Καζάνι που βράζει η Ελλάδα για το Mεταναστευτικό: Αντιδράσεις και εξαφανισμένα παιδιά
NewsroomΤο Mεταναστευτικό είναι πρώτο θέμα στην κυβερνητική ατζέντα. Οι αντιδράσεις από κατοίκους σε διάφορα χωριά της χώρας για να μην φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, η παρολίγον τραγωδία με περισσότερους από 40 μετανάστες που βρέθηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγό στην Ξάνθη, η τραγωδία με νεκρό προσφυγόπουλο στη Χίο και οι καθημερινές αφίξεις στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και όχι μόνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικαιρότητα τη Δευτέρα κατακλύστηκε από θέματα γύρω από το Mεταναστευτικό. Από θαύμα αποφεύχθηκε μία τραγωδία τύπου Έσεξ ενώ δυστυχώς δεν γλίτωσε τον θάνατο το προσφυγόπουλο στη Χίο.
Παρολίγον τραγωδία με μετανάστες σε φορτηγό στην Ξάνθη
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Κουτσιούκη, σε ένα φορτηγό επέβαιναν 41 μετανάστες και συγκεκριμένα 39 Αφγανοί, ένας Ιρανός και ένας Σύρος. Στο φορτηγό που οδηγούσε Γεωργιανός, οι συνθήκες ήταν ασφυκτικές. Το φορτηγό ήταν κλειστό με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάποιοι όταν άνοιξαν την πόρτα του φορτηγού οι αστυνομικοί, εμφάνισαν συμπτώματα υποθερμίας και αφυδάτωσης. Δύο, μάλιστα, χρειάστηκε να οδηγηθούν στο νοσοκομείο, όπου παραμένουν για νοσηλεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το δρομολόγιο που ακολούθησε το φορτηγό.
Προσφυγόπουλο νεκρό σε τροχαίο στη Χίο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Φρέσκου, το τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα προσφυγόπουλο μόλις δύο ετών συνέβη στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης. Η οικογένεια του παιδιού είναι από το Ιράν και έχει κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας. Η οικογένεια έφτασε με το μικρό λεωφορείο ΜΚΟ στην περιοχή. Τούς μετέφερε εκεί για να μείνουν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Μόλις κατέβηκε το δίχρονο κορίτσι διέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και πέρασε μπροστά από το όχημα, την ώρα που έβαζε μπροστά ο οδηγός.
Αγνοούνται 1.178 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
Πολίτες στα μπλόκα και καραβιές μεταναστών προς τις δομές της ενδοχώρας. Οι συνθήκες τους βάζουν απέναντι. Στα Γιαννιτσά η κατάσταση τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν έκρυθμη. Η ένταση παραμένει αμείωτη και σε άλλα χωριά. Πάντως, η κυβέρνηση συνεχίζει να αποσυμοφίζει τα νησιά προς την ενδοχώρα. Σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδας η κατάσταση είναι σαν ένα... καζάνι που βράζει. Δυναμικά έχουν αντιδράσει οι κάτοικοι στις Σέρρες, τα Βρασνά, τα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα, τη Βέροια, τη Μεθώνη Πιερίας και τα Γρεβενά.
Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης: 500 πρόσφυγες και μετανάστες το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα ελληνικά νησιά. Τουλάχιστον 40.000 έφτασαν στη χώρα μας τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι αιτούντες άσυλο που παραμένουν σε κέντρα υποδοχής φτάνουν τις 35.000. Τα στοιχεία, πάντως, που έδωσε στη δημοσιότητα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Από τα 4.800 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην Ελλάδα, αγνοούνται τα 1.178.
Τουρκία: Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες - Αντιδρά η Ελλάδα
Δημοσίευμα στην Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες κακοποιούν και κλέβουν τους μετανάστες και στη συνέχεια τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με μετανάστες που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη. Υποστήριξαν ότι όταν μπήκαν στην Ελλάδα, τους χτύπησαν Έλληνες στρατιώτες, τους πήραν τα παπούτσια και τους έστειλαν στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.
Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας, δηλώνει ότι η μονταζιέρα της Άγκυρας χτύπησε ξανά. «Ψευδής η είδηση για κακοποίηση μεταναστών», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό