Ελλάδα | 29.11.2018 17:46

Στον «αέρα» αρχές του 2019 ο ΣΚΑΪ 24-Ποιοι θα στελεχώσουν τον σταθμό

Χρήστος Ιερείδης

Τέλος Ιανουαρίου- αρχές Φεβρουαρίου το αργότερο θα είναι στον αέρα το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα ΣΚΑΪ 24, του Ραδιοτηλεοπτικού ομίλου Αλαφούζου. Ο σταθμός θα είναι αμιγώς ενημερωτικός με συνεχή ροή ειδήσεων μέσα από ειδησεογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές. Το κανάλι θα διοχετεύει το περιεχόμενό του από τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας (νομού Αττικής). 

Τηλεοπτικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 24 θα μεταδίδεται επίσης από τις τηλεσυχνότητες ενός εκ των δύο τηλεοπτικών σταθμών (Extra, AB Channel), συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, θα ανέβει στις συνδρομητικές πλατφόρμες (Cosmote TV, Nova, Vodafone Tv, Wind Vision), από το web tv του σταθμού αλλά και το διαδίκτυο μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου vpn (virtual private network) και ηλεκτρονικού υπολογιστή, για κατοίκους εξωτερικού. Προβλέπεται, εξάλλου, συνεργασία με τηλεοπτικούς σταθμούς της επικράτειας, με τη μορφή δικτύωσης, σύμφωνα με όσα προβλέπει και ορίζει η κείμενη νομολογία (πέντε ώρες ημερησίως). Θα διαθέτει αυτόνομο ιστότοπο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενημερωτικό πρόγραμμα

Σε πρώτη φάση, γίνεται λόγος για «ένα μεγάλο ενημερωτικό πρόγραμμα με πρωτογενές περιεχόμενο καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου», το οποίο θα ενισχυθεί με παραγωγές «προϊόντα συνεργασίας του σταθμού με διεθνή δημοσιογραφικό κολοσσό, παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος θα αντλεί οπτικοακουστικό περιεχόμενο για την ελληνική πραγματικότητα από το ΣΚΑΪ 24». Κύκλοι του ομίλου επί της οδού Φαληρέως στο Νέο Φάληρο μιλούν για μια ετερωφελή συνεργασία.

Η συνεργασία αυτή θα γίνεται πιο αισθητή κυρίως στο νυχτερινό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. «Ο διεθνής μιντιακός όμιλος θα τροφοδοτεί το κανάλι με έτοιμο μεταγλωττισμένο ξένο ειδησεογραφικό πρόγραμμα αλλά και ενημερωτικό περιεχόμενο», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.  Στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 24 προβλέπεται ωριαία εκπομπή με ειδήσεις και θέματα από την διεθνή επικαιρότητα που θα προέρχονται από την «δεξαμενή» του μεγάλου ξένου μιντιακού ομίλου. 

Ο όμιλος Αλαφούζου έχει έτσι κι αλλιώς μια «κάθετη» συνεργασία με την Deutsche Welle, εικάζεται όμως ότι ο παγκόσμιας εμβέλειας ειδησεογραφικός όμιλος μπορεί να είναι μεταξύ των Bloomberg, BSkyB, CNN. Συνολικά ο σταθμός, φιλοδοξεί να εκπέμπει περί τις 170 ώρες «νέο, ζωντανό, ειδησεογραφικό πρόγραμμα εβδομαδιαίως», περιγράφουν καταγραφείς της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας.

Αθλητική ειδησεογραφία

Σε δεύτερη φάση το περιεχόμενο του ειδησεογραφικού καναλιού θα αποκτήσει και αθλητική ειδησεογραφία και ενημέρωση και θα εμπλουτιστεί με παραγωγές τεκμηρίωσης με θεματολογία από τον Πολιτισμό και τις Τέχνες, την Τεχνολογία, το Περιβάλλον, την Ιστορία. Η «καρδιά» του ειδησεογραφικού ΣΚΑΪ 24ωρης λειτουργίας θα είναι εγκιβωτισμένη στο κτίριο του ομίλου Αλαφούζου, με εντελώς διαφορετικές εγκαταστάσεις εξοπλισμένες με τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως λέγεται, ενώ τα δελτία του θα μεταδίδονται από υπερσύγχρονο στούντιο superHD.

Δίωρης διάρκειας καθημερινές εκπομπές θα κάνουν οι Δημήτρης Καμπουράκης- Νίκος Υποφάντης, Νίκος Ευαγγελάτος, μεταξύ άλλων, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα παρουσιάζει η Νίκη Λυμπεράκη

Στον ΣΚΑΪ 24 βρίσκεται σε εξέλιξη η στελέχωσή του. Δίωρης διάρκειας καθημερινές εκπομπές θα κάνουν οι Δημήτρης Καμπουράκης- Νίκος Υποφάντης, Νίκος Ευαγγελάτος, μεταξύ άλλων, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα παρουσιάζει η Νίκη Λυμπεράκη, η οποία θα εξακολουθεί να είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ, δύο Σαββατοκύριακα του μήνα. Εξάλλου, το μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΪ 24 θα παρουσιάζει η Μάιρα Μπάρμπα.

Στους σχεδιασμούς του προγράμματος, επίσης, περιλαμβάνεται σε καθημερινή βάση 15λεπτο δελτίο πρόγνωσης καιρού από την Χριστίνα Σούζη. Ο σταθμός, επίσης, θα υποστηριχθεί, τουλάχιστον στην εκκίνησή του, από το δυναμικό του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ.

ΣΚΑΪ 24