Ελλάδα | 03.12.2019 16:59

Ριχάρδος: Εντολή για περαιτέρω ανάκριση για λαθρεμπορία

Newsroom

Την περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση Ριχάρδου που σχετίζεται με το σκέλος της λαθρεμπορίας διέταξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από τον συνήγορο του ενεχυροδανειστή, Πέτρο Πανταζή (τον εκπροσωπεί μαζί με τον Αλέξη Κούγια).

Σημειώνεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο εισαγγελέας Ιωαννης Πιέρρος πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του από από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με την ίδια πρόταση εισηγήθηκε απαλλαγή και των 62 κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία.

Μάλιστα, ο Ριχάρδος, πρόσφατα μιλώντας στην Ελεωνόρα Μελέτη, αναφέρθηκε στη ζωή του, ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά πως σταμάτησε το σχολείο 12 χρονών για να εργαστεί ως παλιατζής, καταλήγοντας σήμερα να έχει περισσότερα από 100 ενεχυροδανειστήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Από 12 ετών μεγάλωσα σαν παλιατζής στο Μοναστηράκι. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν μικρός και μεγάλωσε ο πατέρας μου. Έχω πάει μόνο μια τάξη στο Γυμνάσιο, δε μου άρεσε το σχολείο. Δε μετάνιωσα που άφησα το σχολείο, απ’ ό,τι φάνηκε δε μου χρειάστηκε!», είπε. 

Συνεχίζοντας την αφήγησή του, επισήμανε ότι «τα χρήματα είναι πιο όμορφα από τα χρυσαφικά. Η σύλληψη μου, η περιπέτεια μου με τη δικαιοσύνη ήταν μια παρεξήγηση. Έχω το δικαίωμα να έχω όσο χλιδάτη ζωή θέλω!». Ωστόσο, αποκάλυψε ότι οι διαφημίσεις για τα καταστήματά του, τον εκνευρίζουν και δήλωσε «Με τόσο χρυσάφι που έχω δει, αισθάνομαι σαν πειρατής».

Παράλληλα, μίλησε για την περιπέτεια που είχε με τη δικαιοσύνη, όταν πριν από ενάμιση χρόνο συνελήφθη ως κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο χρυσού. «Δεν επρόκειτο για λαθρεμπόριο η περίπτωσή μου! Ούτε στο λεωφορείο αυτό που πιάστηκε υπήρχαν πράγματά μου, ήταν από άλλο ενεχυροδανειστήριο οι οποίοι και αυτοί αθωώθηκαν μετά, διότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ότι δεν υπάρχουν φόροι και δασμοί. Ούτε ένα ευρώ. Οι εξαγωγές μου γίνονταν στο τελωνείο νομιμότατα. Ποτέ δεν έστειλα εκτός τελωνείου. Υπήρχε μια παρεξήγηση, με συνέδεαν με όλα τα ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας», τόνισε ο Έλληνας ενεχυροδανειστής. 

Η πρώτη φορά που του πέρασαν χειροπέδες ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Τον Μάιο του 2015, λίγους μήνες δηλαδή αργότερα, σε έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας σε κεντρικό του κατάστημα διαπιστώθηκε ότι μετά από συναλλαγή 500 ευρώ οι πελάτες δεν παρέλαβαν τα παραστατικά που έπρεπε. Η τελευταία υπόθεση με το «κύκλωμα λαθρεμπορίας», χαρακτηρίστηκε ως φιάσκο, με τον Ριχάρδο να αθωώνεται.

λαθρέμποριοχρυσόςΡιχάρδος