Κέρκυρα: Εκτός κινδύνου το κοριτσάκι που διεκομίσθη σο νοσοκομείο Πάτρας
NewsroomΕκτός κινδύνου νοσηλεύεται το 2χρονο κοριτσάκι που διεκομίσθη, το απόγευμα της Τρίτης, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πάτρας, έπειτα από βαρύ σηπτικό σοκ που υπέστη.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παιδίατρος- Α' επιμελήτρια παιδιατρικής Γ.Ν. Κέρκυρας, Χρυσούλα Μαραγκού, «το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν αρχικά από τους παιδιάτρους Κέρκυρας και μετέπειτα από τους παιδιάτρους της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου Πατρών, ήταν σωτήριες για το δίχρονο παιδί, ενώ διασώθηκαν και τα ζωτικά του όργανα, χωρίς να υποστούν βλάβες».
Το κοριτσάκι, που ήταν ανεμβολίαστο, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι θεράποντες ιατροί που διέγνωσαν την κρισιμότητα της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, καθώς δεν «έβρισκαν» ούτε τον παλμό της καρδιάς του.
'Αμεσα, ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκάφους C-130 για την αεροδιακομιδή του δίχρονου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών. Η χαμηλή όμως νέφωση που επικρατούσε χθες στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, κατέστησε αδύνατη την προσγείωση του αεροσκάφους. Έτσι το παιδί διεκομίσθει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία παιδίατρου και αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου του παρήχθησαν οι αναγκαίες για τη ζωή του ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις.
Να σημειωθεί ότι το παιδάκι είναι μέλος οικογένειας Ρομά και το σηπτικό σοκ το έπαθε, σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος των αποδράσεων