Ελλάδα|08.12.2019 20:53

Ελληνοτουρκική σχέση: Η αγάπη Σουκρού - Όλγας που δεν καταλαβαίνει από σύνορα (vid)

Newsroom

H Όλγα και ο Σουκρού είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι εδώ και τέσσερα χρόνια και ζουν στην Αθήνα. Το ζευγάρι μίλησε στην κάμερα του Open TV για το πως βλέπει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Σουκρού είναι οθωμανολόγος με ειδίκευση στην ελληνική επανάσταση ενώ η Όλγα είναι γραφίστρια. Γνωρίστηκαν σε μία ταβέρνα και ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά.

Ο έρωτάς τους κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Όλγα έμεινε για περίπου οκτώ μήνες στην Κωνσταντινούπολη και λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε στην Ελλάδα αποφάσισαν να έρθουν μαζί στην Ελλάδα με σκοπό να παντρευτούν.

Όπως τόνισε ο Σουκρού στην Αθήνα υπάρχουν 120 ελληνοτουρκικά ζευγάρια, τα οποία έχουν δηλώσει το γάμο τους στο τουρκικό προξενείο. Από την πλευρά της η Όλγα υποστήριξε ότι δεν έκανε δεύτερες σκέψεις για την επιλογή της. Το ζευγάρι δεν αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές διενέξεις. Ωστόσο δεν κρύβει την ανησυχία του.

«Κάθε φορά που γίνεται κάτι στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο χτυπάει η καρδιά μου και φοβάμαι ότι κάτι θα συμβεί και θα πάμε 100 χρόνια πίσω» λέει ο Σουκρού. «Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να υπάρχουν διενέξεις» υποστηρίζει από την πλευρά της η Όλγα. 

Τουρκίατουρκικές προκλήσεις