Καταγγελία στο ethnos.gr: «Κρατάτε ελεύθερο στην Ελλάδα έναν επικίνδυνο δολοφόνο»
Αλέξανδρος ΚαλαφάτηςΣτην Ελλάδα παραμένει ο 28χρονος άνδρας, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του στις 2 Ιουλίου 2014.
Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες και έτσι οι πακιστανικές Αρχές «έδεσαν» τότε τη δικογραφία σε βάρος του. Ο 28χρονος, ωστόσο, κατάφερε το 2014 να διαφύγει από το Πακιστάν, με αποτέλεσμα η Ιντερπόλ να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του, η οποία ανέφερε ότι ο δράστης «πιθανόν να βρεθεί στην Ελλάδα». Έτσι και έγινε. Ο W.A. εντοπίστηκε από τις ελληνικές Αρχές στις αρχές του Ιουνίου του 2016 στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη.
Ακολούθησε ένα δικαστικό θρίλερ με τον W.A. να ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στη χώρα του, γιατί κινδυνεύει με θανατική ποινή, ενώ ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο. Οι δικαστικές Αρχές του Ναυπλίου απεφάνθησαν –ύστερα από καθυστέρηση λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν με τη γλώσσα στην οποία ήταν γραμμένη η δικογραφία- την έκδοση του δράστη. Ο κατηγορούμενος, όμως, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διότι κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο.
Ο 28χρονος W.A.
Η τελευταία απόφαση της Επιτροπής Προσφυγών για το άσυλο ανέφερε ότι «είναι αδύνατη η ασφαλής επιστροφή του προσφεύγοντος στη χώρα καταγωγής του, το Πακιστάν, χωρίς να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα, όπως αυτή προστατεύεται από τα άρθρα 2 και 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».
Ο αγώνας των οικογενειών των θυμάτων
Από την πλευρά τους οι οικογένειες των θυμάτων δίνουν το δικό τους αγώνα για να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο 28χρονος. Ο πρώτος ξάδερφος του ενός εκ των δύο θυμάτων, Sohail Maqsood, ο οποίος ζει στην Ισπανία όπου διατηρεί επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, παρακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια τις δικαστικές εξελίξεις. Την περασμένη Τρίτη βρέθηκε στην Ελλάδα για να διαπιστώσει που βρίσκεται η υπόθεση και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Το ethnos.gr τον συνάντησε σε ένα καφέ του Παγκρατίου.
Ο ξάδερφος του θύματος, Sohail Maqsood
«Ο 28χρονος δολοφόνος είναι μέλος σκληρής εγκληματικής ομάδας του Πακιστάν, η οποία πουλάει προστασία σε μαγαζιά. Πυροβόλησε στο κεφάλι τον πρώτο μου ξάδερφο, γιατί η οικογένειά μας αρνήθηκε να πληρώσει την ομάδα εκβιαστών που μας ζητούσε χρήματα για να μην κάψει τις επιχειρήσεις μας. Ο 28χρονος και η ομάδα του ζητούσαν περίπου 10.000 ευρώ από το πατέρα μου. Ο πατέρας μου είναι ένας αξιοπρεπής επιχειρηματίας. Ένας άνθρωπος φιλάνθρωπος και νομοταγής που δεν υπέκυψε. Τότε ήταν που εξαγριώθηκαν και πήγαν και σκότωσαν τον ξάδερφό μου, ο οποίος εργαζόταν στις επιχειρήσεις της οικογένειας. Ο 28χρονος θα μπορούσε να εκδοθεί από την Ελλάδα στο Πακιστάν και να δικαστεί δίκαια. Η θανατική ποινή ίσχυε μόνο για τις περιπτώσεις τρομοκρατών. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ελεύθερος στην Ελλάδα ένας δολοφόνος. Ένας άνθρωπος επικίνδυνος για την κοινωνία σας. Ποιο είναι το παράδειγμα που δίνει η Ελλάδα με την περίπτωσή του; Είναι σαν να λέει ‘ελάτε εδώ δολοφόνοι από το Πακιστάν, γιατί δεν θα δικαστείτε και θα κυκλοφορείτε ελεύθεροι».
Ο νεαρός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον 28χρονο
Ο Sohail Maqsood δηλώνει στο ethnos.gr ότι ο ίδιος και η οικογένειά του φοβούνται για τη ζωή τους, καθώς ο 28χρονος τους απειλεί ακόμα και σήμερα τηλεφωνικά από την Ελλάδα. «Συνεχίζει να είναι μέλος της ίδιας οργάνωσης εκβιαστών από την Ελλάδα. Τηλεφωνεί στο Πακιστάν και κάνει εκβιασμούς. Εγώ και η οικογένειά μου συνεχίζουμε να εκβιαζόμαστε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θέλουν να τους δίνουμε χρήματα για προστασία και ο δεύτερος ότι θέλουν να αποσύρουμε τις μηνύσεις μας για να μη δικαστεί ποτέ στο Πακιστάν ο δολοφόνος του ξάδερφου μου. Ίσως στόχος τους είναι να γυρίσει κάποια στιγμή ανενόχλητος πίσω για να ενωθεί με την οικογένειά του και την εγκληματική ομάδα. Όλα αυτά που σας περιγράφω τα γνωρίζουν οι πακιστανικές Αρχές, οι οποίες ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με εγκληματία. Έχουμε παραδώσει στην πακιστανική Αστυνομία και τις τηλεφωνικές κλήσεις που έχει κάνει ο 28χρονος από την Ελλάδα στον αδερφό μου, τον οποίο εκβιάζει».
Ο Sohail Maqsood θεωρεί ότι ο «όχι μόνο δεν μπήκε φυλακή αλλά ζει σε έναν παράδεισο. Τουλάχιστον θα μπορούσε αρχικά να απελαθεί αρχικά στην Τουρκία, από όπου και εισήλθε στην Ελλάδα. Η μητέρα του δολοφονημένου ξαδέρφου μου έχει χάσει από τον πόνο τα λογικά της. Η οικογένειά μου δεν θα ηρεμήσει ποτέ όσο αυτός ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, χωρίς δίκη».
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ