Ελλάδα | 12.02.2020 12:06

Νέος Κοροναϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Οσο περνούσε η ώρα και δεν δίνονταν απαντήσεις, η ανησυχία μεγάλωνε και το ενδεχόμενο να ήταν θετικός στον ιό του κοροναϊού ο Κινέζος που εισήχθη χθες (12/2) σε καραντίνα στο Αττικόν Νοσοκομείο ήταν ολοένα και πιο πιθανό. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν καθησυχαστικά καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία του Covid-19 στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 33χρονος άνδρας.

Από χθες το βράδυ, σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας. Το δείγμα εστάλη το βράδυ της Τρίτης στο Ινστιτούτο Παστέρ κι έγινε ενδελεχής έλεγχος στο ειδικό εργαστήριο αναφοράς με μοριακή εξέταση. Παρότι όλα έδειχναν ότι θα ήταν θετικό το δείγμα, δεδομένου ότι επρόκειτο για Κινέζο που ήρθε προ 10ημέρου στη χώρα μας από περιοχή της Κίνας, που είχε αρκετά κρούσματα, η χώρα μας... γλίτωσε από το πρώτο κρούσμα του ιού που έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα.

Είχαν τεθεί σε συναγερμό όχι μόνο το Αττικόν Νοσοκομείο, αλλά και η ιδιωτική κλινική που είχε πάει για να εξεταστεί ο Κινέζος. Σε περίπτωση που θα ήταν θετικό το δείγμα, θα ακολουθείτο η ενδεδειγμένη για ανάλογες περιπτώσεις διαδικασία και θα έμπαινε όλο το προσωπικό σε καραντίνα. 

Κορονοϊόςνέος κορονοϊόςΝοσοκομείο Αττικόν