Ελλάδα | 25.02.2020 15:23

Μεταμεσονύχτια επεισόδια στη Μυτιλήνη με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων (vid)

Newsroom

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (25/2) στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν έδεσε το πλοίο Blue Star Naxos αποβιβάζοντας 10 διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και βαριά μηχανήματα με προφανή σκοπό να κατασκευαστούν οι νέες κλειστές δομές προσφύγων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Στο λιμάνι από νωρίς υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές, απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης είχαν αποκλείσει τον λιμένα, ενώ περίπου 100 άτομα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο δρόμο έξω από το λιμάνι.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν όταν τα ΜΑΤ κατά την αποβίβαση τους άνοιξαν τους δρόμους κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ το πλοίο «Πήγασος» μετέφερε αύρες της αστυνομίας και φορτηγά με μπουλντόζες οι οποίες αναμένεται να επιχειρήσουν στις προβλεπόμενες περιοχές που θα κατασκευαστούν οι νέες δομές. Ένταση σημειώθηκε και όταν

Το θερμόμετρο θα ανέβει από το πρωί της Τρίτης καθώς έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων του νησιού ενάντια στα πλάνα της κυβέρνησης.

Πηγές video: lesvospost.com και ΤΟ ΝΗΣΙ.

Μυτιλήνηεπεισόδια