Ελλάδα | 27.02.2020 14:33

Κοροναϊός: Εικόνες από την καραντίνα του σχολείου που φοιτούσε ο γιος της 38χρονης

Newsroom

Κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες το 105ο δημοτικό σχολείο, στη Μαλακοπή, αφού πριν από λίγο έγινε γνωστό πως το παιδί της 38χρονης ασθενούς "μηδέν" του κορωνοϊού, βρέθηκε επίσης θετικό στον ιό, σύμφωνα με το thestival.gr.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα στο σχολείο σήμερα έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους για προληπτικούς λόγους. «Μας έχουν ειδοποιήσει άτυπα ότι θα απολυμανθούν όλοι οι χώροι του σχολείου. Αν δεν έρθουν συνεργεία τις επόμενες ώρες, θα το ζητήσουμε και εμείς επίσημα», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Σαράφης. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης του περιβάλλοντος της 38χρονης υποψήφιας διαμερισματικής συμβούλου που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, όπως και αυτών που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί της. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει αν οι μαθητές του σχολείου θα εξεταστούν.

Εκτός από το 105ο δημοτικό σχολείο απολύμανση θα γίνει και στο γειτονικό 12ο ΓΕΛ και Γυμνάσιο όπου φοιτούν αδέρφια μαθητών. «Προχωρούμε σε αυτήν την κίνηση για καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Το βράδυ θα γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσει την Παρασκευή  το 105ο δημοτικό» δήλωσε στο ethnos.gr η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου

σχολείοΚορονοϊόςμέτρα κορονοϊός