Ελλάδα | 12.03.2020 22:18

Εβρος: Πετάνε μολότοφ οι Τούρκοι

Newsroom

Δεύτερο κύμα επιθέσεων από την πλευρά της Τουρκίας αντιμετώπισαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες σήμερα στις Καστανιές Εβρου. Οπως φαίνεται και στο βίντεο που τραβήχτηκε από το ελληνικό φυλάκιο και δημοσιεύει ο ελληνικός στρατός άγνωστος από την πλευρά της Τουρκίας πετάει μολότοφ πάνω από τον ελληνικό φράχτη.

Την εστία φωτιάς σβήνει άμεσα το ελληνικό πυροσβεστικό όχημα που βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις από την τουρκική πλευρά και οι ελληνικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τα περιστατικά.

Νωρίτερα τις Καστανιές επισκέφτηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μαζί με τον τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge.

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον Έβρο, σε επίσκεψη του σήμερα το πρωί, με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Έβροςσύνοραβόμβες μολότοφ