Ελλάδα|13.03.2020 13:28

Πότε θα απολογηθεί για ηθική αυτουργία σε δολοφονία ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Σοφία Φασουλάκη

Προθεσμία για τις 2 Απριλίου έλαβε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία. Η προθεσμία ζητήθηκε για να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και να προετοιμάσει την απολογία του.

Η κλήση του από την ανακρίτρια αφορά στη δολοφονία ενός 36χρονου Αιγύπτιου (με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι») στις 7 Ιουνίου 2016 στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, την οποία ανέλαβε η οργάνωση «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος Αιγύπτιος φέρεται να είχε επιτεθεί με μαχαίρι στο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα και άλλους αντιεξουσιαστές-μέλη της κατάληψης "Vox", τέσσερις μήνες πριν από τη δολοφονία του. Μάλιστα, είχε δώσει και λεπτομέρειες από την απόπειρα σε βάρος του, περιγράφοντας τη στιγμή που τού επιτέθηκε ο Χαμπίμπι, επιχειρώντας να τον καρφώσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα πλευρά. «Την τελευταία στιγμή, σύντροφος που ήταν παρών έπεσε ανάμεσα σε μένα και το μαχαίρι και με γλύτωσε», ανέφερε το μέλος του Ρουβίκωνα.

Ο ίδιος δημοσιοποίησε προ ημερών την κλήση που έλαβε από την 2η τακτική ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια ατομικής του εξόντωσης από την κύβερνηση της Νέας Δημοκρατίας».

δολοφονίαΡουβίκωναςΕξάρχεια