Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ αιτήσεων για πολιτικούς γάμους παρά τον κορονοϊό
NewsroomΡεκόρ, για συνθήκες πανδημίας, σημειώνουν τις τελευταίες ημέρες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικών γάμων από ζευγάρια που επιθυμούν να «ενώσουν» τις ζωές τους παρά τον κορονοϊό και τα απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Βάσει των στοιχείων από το τμήμα δημοτολογίου, γραφείο πολιτικών γάμων του κεντρικού δήμου, από την 1η Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησαν τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού έως και χθες, 23 του μήνα, είχαν κατατεθεί 57 αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου.
Χαρακτηριστικό είναι πως τον Μάρτιο του 2019, και καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, από το ίδιο τμήμα είχαν εκδοθεί 85 εκδόσεις γάμων. «Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι παρά την κρίση με τον κορονοϊό και παρά τις απαγορεύσεις, έχουν έρθει στο δημαρχείο και έχουν ζητήσει έκδοση αδείας για πολιτικό γάμο τόσα πολλά άτομα», δηλώνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αρκετοί από αυτούς τους 57 που έχουν ζητήσει άδεια για να παντρευτούν στον δήμο Θεσσαλονίκης επιθυμούν να το πράξουν και, μάλιστα, σύντομα. Μέσα στον Απρίλιο είναι ήδη προγραμματισμένο να παντρευτούν άλλα 27 ζευγάρια.
«Πέρσι τον Απρίλιο είχαμε στο δημαρχείο 36 γάμους. Φέτος έχουμε ήδη 27 και αρκετά ακόμη ζευγάρια που επιθυμούν να τελέσουν τον γάμο τους μέσα στον επόμενο μήνα, παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει ως διοίκηση με τον περιορισμό στον αριθμό των καλεσμέων», προσθέτει ο κ. Αβαρλής.
- Γιατί είναι συχνότεροι οι καύσωνες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια: Ποιές περιοχές είναι πιο ευάλωτες στις πλημμύρες – Οι προκλήσεις για την Πολιτική Προστασία
- Μπλίνκεν: «Βέβαιος» για κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Σημαντική η θέση της Ουκρανίας στο Κουρσκ σε πιθανές διαπραγματεύσεις
- Πέθανε η «The Viviene» από τη Βρετανία σε ηλικία μόλις 32 ετών, νικήτρια του «Ru Paul's Drag Race» - Άγνωστη η αιτία θανάτου
- Θεοφάνια ή Θεοφάνεια; Η γλωσσολογική διάσταση μιας θρησκευτικής εορτής