Σχολεία: Το άνοιγμα φέρνει «έκρηξη» στα κρούσματα στα παιδιά - Τι έγινε στις ΗΠΑ
Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ μετά το άνοιγμα των σχολείων - Οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση των νοσηλειών - Συναγερμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Μεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών εν όψει του ανοίγματος των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών θα νοσήσουν με κορονοϊό και από αυτούς ορισμένοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου σημείωσε ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές και φοιτητές είναι ευάλωτοι στη μετάλλαξη Δέλτα και εκτίμησε ότι περίπου το 30% των μαθητών μπορεί να μολυνθούν από τον ιό. Αυτό συνεπάγεται ότι ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα νοσηλευτεί, όπως σημείωσε ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ήδη περίπου 73.000 παιδιά έχουν μολυνθεί.
Συναγερμός στις ΗΠΑ: 252.000 παιδιά νόσησαν μετά το άνοιγμα των σχολείων
Τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις παιδικές ηλικίες αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ μετά το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με το ABC News, μόνο την περασμένη εβδομάδα περίπου 252.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, ενώ τον τελευταίο μήνα, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 750.000 περιστατικά που αφορούν παιδιά. Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν βρεθεί θετικά στον ιό περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο OPEN. «Στην Αμερική έχουν ανοίξει τα σχολεία και η κατάσταση είναι τραγική. Κι εμείς συζητάμε τι θα γίνει στα παιδιά μετά από 50 χρόνια. Αναμένουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων» σημείωσε ο καθηγητής και στη συνέχεια υποστήριξε ότι θα πρέπει να υποχρεωτικά να εμβολιαστούν οι δάσκαλοι αλλά και οι γονείς των παιδιών.
«Ο Φάουτσι προτείνει υποχρεωτικό εμβολιασμό των δασκάλων για να προστατευτούν τα παιδιά του δημοτικού. Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των δασκάλων αλλά και των γονέων των παιδιών» σημείωσε.
Πιο δύσκολη η κατάσταση από Δεκέμβριο, αν δεν εμβολιαστούν οι μαθητές
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο ethnos.gr, εκτιμά ότι η αύξηση των κρουσμάτων στους μαθητές θα φτάσει το 20%-25% και υπογραμμίζει ότι δεν θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα τους πρώτους 2-2,5 μήνες του νέου σχολικού έτους, αφού η αύξηση των κρουσμάτων δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 10%.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι μία εντελώς διαφορετική αναμένεται να είναι η εικόνα από το Δεκέμβριο και μετά, όταν θα σφίξει ο καιρός και αναγκαστικά θα κλείσουν τα παράθυρα, με την αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών να φτάνει το 20%-25%,
Ο ίδιος τόνισε ότι ένα ποσοστό 10% των παιδιών που θα ασθενήσουν, θα παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα και μία μειοψηφία αυτών θα αναγκαστεί να νοσηλευτεί. « Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, μετά το χτύπημα του πρώτου σχολικού κουδουνιού θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν μέσα στις τάξεις και κυρίως αν φοριούνται μάσκες και αν τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά», υπογράμμισε ο καθηγητής.
Συναγερμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία - Σχέδιο για αύξηση κλινών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αυτή τη στιγμή σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, υπάρχουν 200 κενές κλίνες για κορονοϊό και 45 ΜΕΘ για τα παιδιά. Μόνο στα δύο νοσοκομεία Παίδων, Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, νοσηλεύονται 12 παιδιά λόγω κορονοϊού, ενώ υπάρχει και ένα παιδί που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ το οποίο έχει εγκεφαλίτιδα αλλά και κορονοϊό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ στα παιδιατρικά νοσοκομεία και μάλιστα άμεσα, καθώς τα κρούσματα αλλά και οι περιπτώσεις νοσηλείας των παιδιών πρόκειται να αυξηθούν. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία για να ανοίξουν περισσότερες απλές κλίνες για τον κορονοϊό, αλλά και ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δέχεται περισσότερα περιστατικά Covid-19, το παιδιατρικό νοσοκομείο «Παίδων».
Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον ιδιωτικό τομέα. Οι υγειονομικές Αρχές ζητούν από τα ιδιωτικά νοσοκομεία να παραχωρηθούν ΜΕΘ για απλά παιδικά περιστατικά αλλά και ΜΕΘ για κορονοϊό αλλά και απλές κλίνες.
Το επικίνδυνο σύνδρομο για τα παιδιά
Κατά τον πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ο οποίος μίλησε στο ethnos.gr, ιδιαίτερη ανησυχία για τα παιδιά υπάρχει εξαιτίας του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου. Αυτό παρουσιάζεται στα παιδιά σαν αυτοάνοσο και μπορεί να χτυπήσει νεφρά, καρδιά και άλλα βασικά όργανα.
«Με αυτό το σύνδρομο μπορεί να διαγνωστεί το 1% των παιδιών που θα νοσήσει από κορονοϊό. Επίσης, το 1%-2% των παιδιών που διαγνώστηκαν με το συγκεκριμένο σύνδρομο, μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και στο θάνατο» τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Κατά τον ίδιο, το συγκεκριμένο σύνδρομο εμφανίζεται δύο με τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που κάποιο παιδί θα νοσήσει από κορονοϊό. Μπορεί να δείχνει ότι είναι απολύτως καλά στην υγεία του και ότι έχει αφήσει πίσω του τον κορονοϊό και ξαφνικά να αρχίσει σιγά-σιγά να «πέφτει» εξαιτίας των συμπτωμάτων του συνδρόμου.
Ύστατο χαίρε στον Οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη - Καθ' οδόν για τον Γαλατά η σορός του
Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι από Δευτέρα- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους
Οι τρεις προτεραιότητες στην Υγεία μετά τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης
Ράλι Ακρόπολις: Το «ράλι των Θεών»... μαρσάρει ξανά στην Ελλάδα
Εκλογές ΗΠΑ 2024: Τα πιθανά σενάρια για το αποτέλεσμα της κάλπης – Τι θα συμβεί σε περίπτωση ισοπαλίας
Αμπελόκηποι: Στη φυλακή οδηγείται ο 31χρονος - Την Πέμπτη απολογείται η σύντροφός του
Επίδειξη δύναμης από το Ιράν: Έδειξε σε βίντεο υπόγεια τούνελ γεμάτα βαλλιστικούς πυραύλους
«Κόβει» το τσιγάρο η Βρετανία: Το απαγορεύει στους εφήβους και σε εξωτερικούς χώρους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr