Υπέγραφαν «πλαστά» σύμφωνα συμβίωσης για να γλιτώσουν διορισμό στα σύνορα - Τι λέει ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων στο ethnos.gr
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Συνοριοφύλακες προσπάθησαν να αποφύγουν τον διορισμό τους στον Βόρειο Έβρο και να υπηρετήσουν στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης υπογράφοντας «πλασματικά» σύμφωνα συμβίωσης. Έξι υποψήφιοι συνοριοφύλακες, από τους 250 συνολικά, ήταν παντρεμένοι πριν περάσουν στη Σχολή του Διδυμοτείχου ενώ τουλάχιστον 40 «παντρεύτηκαν» με σύμφωνο συμβίωσης αφού βγήκαν από τη σχολή προκειμένου να πάρουν 5-7 μόρια, ώστε να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη αντί για την Ορεστιάδα.
Συνολικά 45 σύμφωνα συμβίωσης βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία υπογράφτηκαν τις τελευταίες μέρες και θεωρούνται… ύποπτα. «Υπάρχει ηθικό ζήτημα. Και πολύ περισσότερο στην Αστυνομία όπου υπηρετεί την νομιμότητα και την ηθική. Άμεσα θα πρέπει να ξαναδούν οι υπηρεσίες τα χαρτιά. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.
Συνωστισμός για Αλεξανδρούπολη - Μικρό ενδιαφέρον για Ορεστιάδα
Ο νομός Έβρου έχει την ιδιαιτερότητα ότι έχει δύο αστυνομικές διευθύνσεις. Η προκήρυξη ήταν για όλο τον Έβρο που σημαίνει ότι ισχύουν κάποια κριτήρια για τον τρόπο που θα επιλέγουν να τοποθετηθούν σε μια από τις δύο διευθύνσεις οι Συνοριοφύλακες. Η πλειοψηφία δεν ήθελε να διοριστεί στον βόρειο Έβρο και για τον λόγο αυτό προσπάθησε να βρει έναν επιπλέον τρόπο για να μοριοδοτηθεί. Το σύμφωνο συμβίωσης, έδινε στους συνοριοφύλακες από 5 έως 7 μόρια, αυξάνοντας σε συνδυασμό με τους βαθμούς των εξετάσεων, την πιθανότητα τοποθέτησής τους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η δεύτερη επιλογή είναι η Ορεστιάδα για την οποία δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να υπηρετήσουν εκεί. Η προθεσμία δήλωσης προτίμησης για την τοποθέτησή τους λήγει σήμερα. Μετά από καταγγελίες, την παρέμβαση Θεοδωρικάκου και την έρευνα του Αρχηγείου άλλα 65 σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων πάγωσαν μέχρι νεωτέρας.
Νομικό κενό
Νομικοί κύκλοι τόνιζαν στο ethnos.gr ότι ο φορολογικός νομοθέτης για να αποφύγει τον κίνδυνο κατάχρησης του συμφώνου συμβίωσης που είναι ένας θεσμός πρωτοποριακός έθεσε τα όριά του. Έτσι για να πάρει κάποιος απαλλαγή φόρου μεταβίβασης για αγορά πρώτης κατοικίας το σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να έχει ισχύ δύο χρόνια. Ωστόσο, για μοριοδότηση στο δημόσιο δεν υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο. «Πρέπει να θεσπιστούν διαφορετικές διατάξεις που να προστατεύουν κα να ενισχύουν τον έγγαμο βίο και τον γάμο στην πραγματικότητα και όχι να οδηγούνται με τόσο απλοϊκό τρόπο να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης για να πάρουν μόνο και μόνο τη μοριοδότηση» τόνισε ο κ. Χαρέλας.
Η Συρία μετά την «επανάσταση της»: Αλ Τζολάνι, ο νέος ηγέτης με τουρκικό… κοστούμι
Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του 9χρονου που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μαγδεμβούργο: «Γιατί εσύ;»
Σε διαθεσιμότητα και ο δεύτερος αστυνομικός της Βουλής που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: Αλληλομηνύθηκε με τη σύζυγό του
Γιαγκίνηδες: Οταν η ερωτική κάψα συναντά τη φλόγα της ρεμπέτικης ψυχής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr