Αρσάκειο: «Θα αναζητηθούν ευθύνες σε γονείς και καθηγητές», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου - Έρευνες για παλαιότερα περιστατικά εκφοβισμού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Απόδοση ευθυνών για το άγριο μπούλινγκ στο παιδί τους ζητεί η οικογένεια του 15χρονου μαθητή του Αρσάκειου, τον οποίο έδεσαν με πετονιά συμμαθητές του και τον παράτησαν στην σχολική αίθουσα. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα μαθητές και γονείς ενώ αυτή τη στιγμή ερευνώνται και άλλα παρόμοια περιστατικά εκφοβισμού που έχουν λάβει χώρα στο σχολείο τόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα όσο και τα προηγούμενα χρόνια.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ολοκληρώθηκε η διερευνητική διαδικασία στο σχολείο, με την κατάθεση γονέων και των εμπλεκόμενων μαθητών στο περιστατικό ενώ το θέμα παραπέμπεται στο Σύλλογο διδασκόντων, το οποίο θα συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη για να λάβει αποφάσεις.
Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας Σπύρος Δημητρίου μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρει πως η «συγγνώμη» του σχολείου και τυχόν διοικητικά μέτρα που θα επιβάλει δεν τον ενδιαφέρουν.
Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Διακρίνω ότι έχουν τελεστή σοβαρά ποινικά αδικήματα, όχι μόνο από τους ανήλικους φερόμενους δράστες, που παρεμπιπτόντως δεν θα έχουν μεταχείριση σκληρού δικονομικού ποινικού καταναγκασμού, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν κλείσει τα 15 έτη και το δικαστήριο ανηλίκων επιβάλει μόνο κάποια αναμορφωτικά μέτρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναζητηθεί η ποινική ευθύνη και να διωχθεί το εποπτικό περιβάλλον των ανηλίκων, που αφορά γονείς και κηδεμόνες, αλλά κυρίως το εποπτικό περιβάλλον που αφορά το περιβάλλον του σχολείου».
Υπογράμμισε ότι «το σχολείο δεν λειτουργεί αυθαίρετα αλλά μέσα από κανονισμούς εγγυάται και οφείλει να παρέχει ασφάλεια κατά την παραμονή των μαθητών εκεί».
Ο κ. Δημητρίου σχολίασε και το γεγονός ότι η διευθύντρια του Γυμνασίου αρχικά ρώτησε όλα τα παιδιά του σχολείου εάν φοβούνται και στη συνέχεια ρώτησε και τον 15χρονο εάν φοβάται.
«Όταν ο ανήλικος απάντησε καταφατικά, η ίδια απόρησε για ποιο λόγο φοβούνται τα παιδιά εφόσον έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού», λέει χαρακτηριστικά.
«Θα αναζητήσω ευθύνες σε γονείς και καθηγητές», τόνισε ο δικηγόρος.
Ποια είναι η κατάσταση του παιδιού - «Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη», λέει η μητέρα
Παράλληλα, η μητέρα του 15χρονου μίλησε στο Mega για τον αγώνα της οικογένειας να προστατέψει τον μαθητή αλλά και την υποστήριξη που δέχεται από συμμαθητές του.
«Εμείς αυτήν την στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας. Το παιδί είναι στο σχολείο, έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά. Έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου σιγά και τι έπαθες. Αυτά όμως είναι μεμονωμένα περιστατικά», σημειώνει η ίδια.
Μάλιστα επισημαίνει ότι ο 15χρονος προσπαθεί να διαχειριστεί το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Αυτήν την στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε ‘δε θέλω να πάμε στην αστυνομία’, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε ‘όχι μαμά σε παρακαλώ’. Του είπα ‘δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου’».
Η μητέρα του μαθητή εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και σημείωσε: «Δε με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους».
«Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια».
Όπως λέει η μητέρα του 15χρονου, όταν τους κάλεσαν από το σχολείο για να τους ενημερώσουν, τους είπαν ότι λυπύνται. «Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη».
- Καλάθι του Πάσχα: Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι μετά το πλαφόν στην τιμή του οβελία - «Δεν έγινε διαβούλευση με τον Γεωργιάδη»
- Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Διαγνώσθηκε με λευχαιμία - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
- Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Μεγάλη Εβδομάδα - Με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία
- Απίστευτο: Είναι καρκινοπαθής και του χορήγησαν σύνταξη μόλις 12,50 ευρώ - «Πώς θα ζήσω;»
- Τράπεζες: Δίχτυ ασφαλείας με σταθερό επιτόκιο για 500.000 στεγαστικά δάνεια - Πάγος σε νέες αυξήσεις
Η Συρία μετά την «επανάσταση της»: Αλ Τζολάνι, ο νέος ηγέτης με τουρκικό… κοστούμι
Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του 9χρονου που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μαγδεμβούργο: «Γιατί εσύ;»
Σε διαθεσιμότητα και ο δεύτερος αστυνομικός της Βουλής που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: Αλληλομηνύθηκε με τη σύζυγό του
Γιαγκίνηδες: Οταν η ερωτική κάψα συναντά τη φλόγα της ρεμπέτικης ψυχής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr