Ρόδος: Αρνούνται τις κατηγορίες οι εργαζόμενοι στην Πολεοδομία
Τι υποστηρίζουν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Αθώοι δηλώνουν οι επτά κατηγορούμενοι της υπόθεσης της Πολεοδομίας Ρόδου, οι οποίοι σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστικού μεγάρου, από όπου αποχώρησαν με την υποχρέωση να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης κατά περίπτωση από 20.000 έως 100.000 ευρώ.
Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι
Συγκεκριμένα, οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα χρηματισμού και εκβιασμών αρνούνται τις κατηγορίες, κάτι που επισήμανε η δικηγόρος Μαρία Κρικοπούλου. «Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι είμαστε αθώοι με τις κατηγορίες όπως αποδίδονται. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν έχουν εντυπωθεί προκειμένου να διαφανεί η πλήρης αθωότητά μας, περιμένουμε επειδή συνεχίζεται η έρευνα να διαπιστωθούν αυτά».
Επίσης, ο αρχιτέκτονας - μηχανικός, που με βάση το κατηγορητήριο φέρεται να είναι ο «συντονιστής», τονίζει ότι οι οικονομικές συναλλαγές του είναι απολύτως νόμιμες. «Εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός τα τελευταία 45ετη. Είμαι παντρεμένος με 4 παιδιά και ουδέποτε έδωσα αφορμή για οποιαδήποτε άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μου. Είμαι αθώος». δηλώνει ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Στέλιο Αλεξανδρή, «αρνείται και τα δύο βασικά αδικήματα δηλαδή και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης και αυτό της πλαστογραφίας».
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η προϊσταμένη του τμήματος οικοδομικών αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης Ρόδου, που χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες. Στη δικογραφία εις βάρος της αναφέρεται ότι «είχε διαμορφώσει την απαραίτητη υποδομή προκειμένου να προβαίνει επανειλημμένως σε πλαστογραφία οικοδομικών αδειών, ψευδή βεβαίωση (….), άλλοτε ζητώντας και άλλοτε λαμβάνοντας άμεσα ή μέσω τρίτου αθέμιτα ωφελήματα οποιασδήποτε φύσης». Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, προχώρησε στην αναστολή καθηκόντων των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην υπόθεση και εισηγήθηκε την παραπομπή τους στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας.
Το σκεπτικό των δικαστικών για την απελευθέρωση των εμπλεκομένων
Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που συνέταξαν την απελευθέρωση των κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους, τονίζουν ότι δεν πρόκειται για ύποπτους φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Παράλληλα, νομικοί σημειώνουν ότι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αλλοιώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.
Ωστόσο, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα ζητά με εντολή της την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου, για τις ανακριτικές αρχές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου.
Επισημαίνεται ότι από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των εμπλεκομένων στο κύκλωμα διαφθοράς της Πολεοδομίας Ρόδου κατεγράφη διάλογος υπαλλήλου, με άλλη γυναίκα που φέρεται να είναι συνεργάτιδα του Δήμου, η οποία αναφέρεται σε πτυχίο Proficiency που απέκτησε, καταβάλλοντας το ποσό των 1.200 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, είναι σε εξέλιξη έρευνα για την ύπαρξη κυκλώματος εξαγοράς πλαστών πτυχίων.
«Εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός τα τελευταία 45 έτη. Είμαι παντρεμένος με 4 παιδιά και ουδέποτε έδωσα αφορμή για οποιαδήποτε άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μου. Είμαι αθώος». δηλώνει ο κατηγορύμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Στέλιο Αλεξανδρή, «Αρνείται και τα δύο βασικά αδικήματα δηλαδή και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης και αυτό της πλαστογραφίας».
Πώς προκλήθηκε ο σεισμός στη Μιανμάρ - Γιατί κατέρρευσε ουρανοξύστης 1.000 χλμ μακριά;
«Αυτός ο σταθμάρχης ήταν άπειρος. Είχα προειδοποιήσει»: Νέο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την τραγωδία στα Τέμπη
Νέες διαδηλώσεις για την φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου: «Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα - Tο έθνος θα κερδίσει»
Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε - Τι κινδύνους έχει η υπερβολική κατανάλωση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr